The Detective

The Detective wordt soms de derde film rond Tony Rome genoemd, maar de film werd gedraaid tussen Tony Rome en Lady in Cement in, en het personage dat Sinatra in deze film speelt is geen privédetective maar een police detective, dat wil zeggen een rechercheur.

Brigadier Joe Leland wordt betrokken bij een bizarre moordzaak: bij het slachtoffer zijn zowel de penis als twee vingers afgesneden. De man was homoseksueel en daarom wordt ook de dader in die kringen gezocht. Als Joe merkt dat een verdachte door zijn collega's wordt mishandeld, neemt hij hem in bescherming, maar de man is zo ver heen dat hij een bekentenis aflegt. De verdachte wordt ter dood veroordeeld en Joe zelf wordt door de korpsleiding beloond met een promotie. Enkele jaren later komt hij echter tot de ontdekking dat hij een vreselijke fout heeft gemaakt, als hij bij een nieuw onderzoek plots op gegevens stuit die de ware toedracht aan het licht brengen ...

The detective werd gepresenteerd als een film die aandacht had voor het "echte politiewerk": de hoofdpersonages zijn geen briljante speurders, maar hardwerkende cops met alle mogelijke menselijke tekortkomingen. Het was ook een van de eerste Hollywoodfilms waarin homoseksualiteit volgens de makers op openhartige manier werd behandeld.

En decennia na dato komt The Detective soms wat onhandig over. De film is goed gemaakt, maar sommige scènes lijken haast homofoob (terwijl het omgekeerde de bedoeling was) en de flashbacks en nevenintriges halen de vaart uit het verhaal.  Sinatra is echter goed op dreef en ook de bijrollen zijn mooi ingevuld. Oorspronkelijk zou Sinatra's toenmalige echtgenote Mia Farrow meespelen, maar ze werd vervangen door Jacqueline Bisset. Sinatra stuurde haar naar de kapper om haar lange haren af te knippen en haar zoveel mogelijk op Mia te laten lijken.



FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6.5 7 6 7 6.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobytrap:
- De Heineken Ontvoering (misdaad / thriller : 7)
- American Gangster (misdaad / thriller : 7)
- Il Giorno della Civetta (The Day of the Owl) (misdaad / thriller : 7)
- Sitting Target (thriller / misdaad : 7)
- Shadow of a Doubt (thriller / misdaad : 6.5)


Hoe beoordeelt Boobytrap categorie misdaad eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobytrap categorie thriller eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?



The Detective




Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google





Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand