Willard

Voor het verhaal van Willard kun je bij Yahhrrrrm terecht. Terecht opgemerkt door hem is Willard nauwelijks een horrorfilm te noemen. Daarvoor zitten er te weinig schrikmomenten in de film en is het bovendien allemaal niet bloederig genoeg. De sfeer is echter wel behoorlijk donker en door de donkere settings krijgt de film toch een lichtelijk creepy sfeertje over zich heen. Mensen die niet van ratten houden zullen bij het bekijken van deze film bovendien aardige kriebels krijgen. Het rattenleger van Willard loopt tegen het einde van de film richting de duizenden. Qua acteerwerk springen Crispin Glover en R. Lee Ermey eruit. Eerstgenoemde weet een erg zielig, sukkelig figuur neer te zetten, gedomineerd door een hysterische moeder, met nauwelijks vrienden en een klotebaan, terwijl laatsgenoemde Willard volledig gek drijft. Ik kan me goed voorstellen dat wanneer iemand een baas als Frank Martin heeft, dat deze dan helemaal doordraait. Wat een vreselijke bullebak! Van een topfilm zou ik hier niet willen spreken, maar Willard is zeker een sympathieke film, waardoor ik het geheel met een voldoende beloon.

FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 7 6 4 6

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- Psycho (thriller / horror : 8)
- Devil (thriller / horror : 6.5)
- The Last House on the Left (thriller / horror : 6.5)
- The New Daughter (thriller / horror : 6.5)
- Frailty (thriller / horror : 6.5)


Hoe beoordeelt Boobema categorie thriller eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobema categorie horror eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Willard
Willard
Willard
Willard
Willard
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Willard

WIllard is om een aantal redenen een erg sterke film. Ten eerste zijn de meeste settings formidabel gedaan en tot in de puntjes verzorgd. De duistere mansion moet wel een broedplaats zijn voor knaagdieren. Uniform kleurgebruik geeft het eenheid. De verroeste fabriek waar hij werkt draagt hiertoe ook bij en sluit aan. Alleen het kantoor in deze fabriek valt dan weer een beetje uit de toon. Hier werken gek genoeg megababes.

Ten tweede is het acteerwerk in de film erg goed. Vooral Crispin Glover zet een sprekend karakter neer als Willard. Hij handhaaft zijn gesloten, bijna autistische karakter heel de film door, waarvoor een pluim! Het is een mooie film. Een nadeeltje is dat er niet zo heelveel gebeurt. Tenminste niet zoveel extreme dingen. En de extreme dingen die wel gebeuren, worden heel bescheiden vertoond. Geen boederige horrortaferelen dus. Dat is opzich jammer, maar het komt de film uiteindelijk ten goede. Extreme horrortaferelen zouden de film terugbrengen tot een goedkoper niveau.

ps. Supermooie cover!FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7.5 7.5 7.5 6 7

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobers:
- Psycho (thriller / horror : 8)
- Quarantine (thriller / horror : 7)
- Frailty (thriller / horror : 7)
- Mirrors (thriller / horror : 6.5)
- The Descent (thriller / horror : 6)


Hoe beoordeelt Boobers categorie thriller eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobers categorie horror eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?
Willard

Sukkel eerste klas Willard moet van zijn moeder de ratten in de kelder verdelgen. Als hij er een vangt kan hij het niet over zijn hart verkrijgen het beestje te doden. Hij noemt hem Socrates en er ontstaat een vriendschap. Socrates en nog een legioen ratten blijken makkelijk te trainen, behalve de obstinate dikke rat Ben. Tussen Ben en Willard botert het dan ook niet zo. Willard is werkzaam in het bedrijf dat zijn overleden vader ooit opstartte. Zijn baas Frank Martin heeft een pesthekel aan Willard en steekt dat niet onder stoelen of banken. Als Willard´s moeder sterft ontslaat hij Willard. Deze zint op wraak en heeft de middelen om dit ten uitvoer te brengen...

Crispin Glover levert een uitstekende acteerprestatie. Ook schreeuwlelijk R. Lee Ermey is perfect gecast. Het is moeilijk deze film in een genrehokje te stoppen, want ondanks de duistere sfeer zou ik dit geen horrorfilm noemen. Remake van een film uit 1971.FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 7 7 4 6.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- Tenebre (thriller / horror : 7.5)
- Identity (thriller / horror : 7)
- Malocchio (thriller / horror : 7)
- La semana del asesino (thriller / horror : 7)
- Macchie solari (thriller / horror : 7)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie thriller eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie horror eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?
Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand