Run Fatboy Run

Dennis is een loser die nooit iets afmaakt. Wél liet hij zijn zwangere vriendin bij het altaar zitten op wat hun trouwdag zou moeten worden. Nu heeft Dennis enorme spijt en wil hij de vrouw terugwinnen. Deze heeft inmiddels een rijke klootzak aan de haak geslagen. Om met de man, een fervent hardloper, te wedijveren schrijft Dennis zich in voor een marathon...

Je komt al zappend wel eens films tegen waarbij je blijft hangen, terwijl ze dat eigenlijk niet verdienen. Run Fatboy Run is zo´n film. Het is dat de prent niet werd onderbroken door reclameblokken, anders had ik hem beslist niet integraal aanschouwd.

Run Fatboy Run is een Adam Sandler film op zijn Engels. Dit heeft als voordeel dat je niet naar Adam Sandler of Rob Schneider hoeft te kijken. Je blijft echter wel zitten met een vreselijk afgezaagd verhaal over een onvolwassen kerel die een probleempje moet overkomen, om uiteindelijk het meisje te scoren. Na een stuk of 100 van dit soort films gezien te hebben, heb ik er wel een beetje genoeg van. Bovendien vind ik een marathon maar een matige kapstok voor grappen.

De film is niet zo humorloos als de naam van de regisseur doet vermoeden. Simon Pegg weet als hoofdrolspeler te vermaken, wat ook geldt voor Hank Azaria in een voorname bijrol. Er valt zo nu en dan te lachen, al zijn de grappen nooit hoogstaand. Dat in de beste grollen steevast een naakte kerel opduikt mag in dit licht genoeg zeggen.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
5 6 5 2 4.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- UHF (humor : 8)
- His Girl Friday (humor : 7.5)
- Bizita Q (humor : 7.5)
- Thank You for Smoking (humor : 7.5)
- El día de la bestia (humor / horror : 7.5)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie humor eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Run Fatboy Run
De Eetclub:
Bijna alle Nederlanderse films / series zie je het accent sex .. flirten ec...
Undercover:
: ...
Jing wu men (Fist of Fury):
Weet je misschien uit welk land de film kwam? ...
Home Alone:
vieze tiefes film. met je vuile kanker hoofd...
Het Schnitzelparadijs:
Saus...
Star Wars: Episode I - The Phantom Menace:
Goede film...
Schone Handen:
harses willem...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht