Balls of Fury

Fogler speelt de enorme loser Randy Daytona, die ooit een geweldig ping pong talent was. Maar nu heeft de FBI hem nodig om Feng, een grote crimineel met een ping pong fetish, te vangen. Randy gaat in de leer bij een blinde oude meester om in vorm te raken voor het tafeltennis toernooi dat Feng op zijn eiland organiseert. Het toernooi is vrij dodelijk; verliezers krijgen een gifpijltje in hun nek geblazen. En dan komt Randy ook nog eens zijn Oost-Duitse aartsvijand Karl Wolfschtagg tegen...

De plot is feitelijk die van Enter the Dragon. Maar waar Bruce Lee in de vechtklassieker afreist naar een eiland voor een vechttoernooi, doet Dan Fogler dat om te tafeltennissen. Volslagen ridicuul natuurlijk en derhalve uitstekend geschikt als kapstok voor een maffe ping pong komedie.
 
Balls of Fury
 
Omdat hoofdrolspeler Fogler aan de forse kant is, opperden sommigen dat Jack Black zijn rol beter had kunnen spelen. Die suggestie is natuurlijk erg simplistisch en met de strekking ben ik het volledig oneens. Fogler is grappig en met Black in de hoofdrol had ik de film waarschijnlijk niet eens aanschouwd.

Vermeldenswaardig zijn verder een gortdroge James Hong in de rol van blinde ping pong meester en Maggie Q is gewoon leuk op alle fronten. Christopher Walken komt weer eens aanzetten met een volstrekt ongeïnspireerde performance. Gezien 's mans acteerkwaliteiten en het extravagante personage dat hem werd gegeven brengt hij bijzonder weinig. Jammer.

Balls of Fury
volgt een voorspelbaar patroon met zijn stumper als hoofdpersoon, maar de grappen gingen er goed in. Van de film is overigens een aardig computerspelletje gemaakt.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 6 7 4 6

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- The Great White Hype (humor / sport : 6)
- Rush (sport / drama : 6.5)
- UHF (humor : 8)
- His Girl Friday (humor : 7.5)
- Bizita Q (humor : 7.5)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie sport eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie humor eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Balls of Fury
Balls of Fury
Klute:
Hij is nog te bestellen bij Fnac Belgiƫ, de Franse DVD, maar wel (ook) met...
De Eetclub:
Bijna alle Nederlanderse films / series zie je het accent sex .. flirten ec...
Undercover:
: ...
Jing wu men (Fist of Fury):
Weet je misschien uit welk land de film kwam? ...
Home Alone:
vieze tiefes film. met je vuile kanker hoofd...
Het Schnitzelparadijs:
Saus...
Star Wars: Episode I - The Phantom Menace:
Goede film...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht