Hibernatus

Voor Hibernatus liet De Funès een bestaande komedie bewerken tot filmscenario. Hetzelfde procédé had hij twee jaar eerder gevolgd voor het succesvolle Oscar.

Bij een expeditie op de Noordpool, wordt in het ijs het lichaam van een man aangetroffen. Als de ijsman in Parijs wordt ontdooid, blijkt hij nog in leven te zijn. Hij heet Paul Fournier en was opvarende van een schip dat in 1905 verging nabij Spitsbergen.

De aandacht verplaatst zich dan naar zijn kleindochter Edmée, die uiteindelijk het familiekapitaal zou erven. Het geld zit in het bedrijf van haar echtgenoot, Hubert de Tartas, die zich tot zijn grote schrik realiseert dat alles wat hij bezit, het eigendom is van Fournier. Om op Fournier te kunnen passen, besluit hij hem in huis te halen, maar de artsen stellen één voorwaarde: Om Fournier in de illusie laten dat het nog steeds 1905 is (de schok zou te groot zijn) moet Tartas zijn huis en de directe omgeving transformeren naar 1905. Al snel ontstaan er problemen: Fournier denkt dat Edmée en Hubert zijn ouders zijn, en hij was dol op zijn moeder, maar had een gloeiende hekel aan zijn vader, en dus wordt Hubert uit zijn eigen huis geschopt. Het is het begin van een reeks complicaties, die Hubert uiteindelijk tot waanzin zullen drijven …

De transformatie van het huis en de omgeving maakt de film visueel interessant, mede dankzij de prachtige kostumering. Het is leuk om te zien hoe men halverwege de film plots 65 jaar terug in de tijd gaat. Bij een voorpremière vonden veel kijkers de film echter aan de trage kant en daarom werd de lengte met zo’n twintig minuten ingekort. Hierdoor blijven enkele zaken liggen en komt het (overigens grappige) slot een beetje uit de lucht vallen.
 



FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7 7 6 7 6.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobytrap:
- Annie Hall (humor / drama : 8.5)
- Les Vacances de Monsieur Hulot (humor : 8.5)
- The Nutty Professor (humor : 8.5)
- La Grande Vadrouille (humor / oorlog : 8)
- Le Corniaud (humor : 8)


Hoe beoordeelt Boobytrap categorie humor eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?



Hibernatus
Hibernatus




Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google





Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand