A Fairly Odd Movie: Grow Up, Timmy Turner!

Gebaseerd op de tekenfilmserie Fairly OddParents, is dit de live action verfilming. Waar hoofdpersoon Timmy normaliter een ventje van acht jaar is, is hij hier al in de twintig. Maar hij loopt er nog even stupide bij in zijn roze kloffie, zit nog steeds in dezelfde klas en woont nog bij zijn ouders. Waarom? Timmy heeft feeën peetouders en wil deze niet verliezen. Deze feeën, Cosmo en Wanda, vervullen alle wensen van Timmy, wat wel zo makkelijk is. Maar ja, volwassen worden is er dus niet bij. Maar dan wordt Timmy verliefd op Tootie, een meisje waarvan hij vroeger walgde, maar die er jaren later best mag zijn. Volgens de regels kan Timmy hierdoor zijn magische peetouders verliezen. Cosmo en Wanda worden op hun beurt ontvoerd door een slechterik die alle magie uit de wezentjes wil persen voor persoonlijk gewin. Het is nu aan Timmy om zich volwassen te gedragen en een oplossing te vinden...
 
A Fairly Odd Movie: Grow Up, Timmy Turner!
 
Het is toch wel knap dat filmmakers, nota bene dezelfde die aan de tekenfilm werkten, een concept dat werkt zodanig weten te behandelen dat het resultaat zwaar onder de maat is.

Allereerst is het volslagen belachelijk om van Timmy een volwassene te maken. Hier kan acteur Drake Bell ook niet veel aan doen, dus hij maakt er maar het beste van. Een geweldenaar is Bell echter niet. Het werkt voor geen meter en oogst enkel hoongelach.

Op een gegeven moment veranderen Cosmo en Wanda, die getekend zijn, in echte mensen. Hiervoor zijn Jason Alexander en Cheryl Hines ingehuurd. Normaal gesproken heb ik waardering voor beiden, maar hier leveren ze werkelijk de slechtste rollen uit hun respectievelijke carrières af.

Af en toe is het grappig, nou ja grappig, om te zien hoe vondsten naar de 'werkelijkheid' zijn getransporteerd. Negentig procent van de tijd is de film echter vervelend en werkt de combinatie van live action en cgi niet. De film is simpelweg niet leuk en bovendien veel te goedkoop gemaakt.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
4 4 4 4 4

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- Sinnui Yauwan (A Chinese Ghost Story) (fantasy / humor : 7.5)
- UHF (humor : 8)
- His Girl Friday (humor : 7.5)
- Bizita Q (humor : 7.5)
- Thank You for Smoking (humor : 7.5)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie humor eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie fantasy eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?A Fairly Odd Movie: Grow Up, Timmy Turner!
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand