X-Men: First Class

X-Men: First Class

De X-Men is een lucratieve serie, waarvan de sequels, prequels en spin-offs duidelijk nog niet op zijn. In 2000, 2003 en 2006 verschenen de eerste 'reguliere' films die onder de naam X-Men werdern uitgebracht. Allen overigens van prima niveau, maar na deel drie was wel duidelijk dat de koek een beetje op was. Daarom verscheen in 2009 X-Men Origins: Wolverine, een aanpak waarbij er een reeks van films moest verschijnen met telkens een van de andere X-mannen in de hoofdrol. De film was echter geen grandioos succes en filmstudio's hebben last van de financiële crisis. Daarom heeft men voor de inmiddels vijfde film over de superhelden van Marvel besloten tot het maken van een prequel: een film waarin we leren hoe de verstandhouding tussen Charles Xavier en Magneto tot stand is gekomen.
 
X-Men: First Class

X-Men: First Class opent met een jonge Charles Xavier die ontdekt dat er meerdere mensen zijn zoals hij. Mensen namelijk met geestelijke of lichamelijke afwijkingen, zogenaamde mutanten. Hij verzamelt een klein groep van hen om zich heen om de CIA te helpen in een op handen zijnde atoomoorlog tussen de VS en de Sovjet-Unie. Sebastian Shaw, een oude nazi met superkrachten, probeert de communistische machthebbers namelijk aan te zetten Amerika aan te vallen, met als doel het ontketenen van een Derde Wereldoorlog, waarbij de mensheid wordt uitgeroeid en slechts mutanten overblijven.
 
X-Men: First Class
 
 Over de kwaliteit van deze X-Men film kunnen we kort zijn. Hij is namelijk van hetzelfde niveau als de eerdere films. Veel media vinden deze prent beter dan voorgaand werk, maar daar ben ik het niet mee eens. Daarvoor is er te veel van hetzelfde laken een pak gebleven. Vernieuwingen die je in een film als Watchmen wel terugziet, zijn in X-Men: First Class nauwelijks aanwezig. Positief zijn de situering in de jaren zestig (met JFK) waardoor de film wat tastbaarder wordt en de vele lokatiewisselingen waardoor de saaiheid nooit toeslaat. Grafisch ziet alles er piekfijn uit, hoewel ik nooit het idee had naar de echte state of the art te kijken. Nieuwe tegenstanders als Azazel, met zeer coole abilities, geven net die verfrissing die het leuk maakt. Weinig nieuwe onder de zon dus, maar voldoende vermaak om te hopen dat de zesde film niet al te lang op zich zal laten wachten.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7 6 7 4 7

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- The Avengers (actie / fantasy : 8.5)
- X2 (X-Men 2) (actie / fantasy : 8)
- Sucker Punch (actie / fantasy : 7.5)
- X-Men: Days of Future Past (actie / fantasy : 7.5)
- X-Men: The Last Stand (actie / fantasy : 7)


Hoe beoordeelt Boobema categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobema categorie fantasy eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?X-Men: First Class
X-Men: First Class
X-Men: First Class
X-Men: First Class
X-Men: First Class
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand