Movie in Action

Soms komen filmmakers met een plot dat een vermakelijkere film verdient dan uiteindelijk het geval. Movie in Action is zo´n film.

In Thailand wordt een oorlogsfilm opgenomen. Het verwende nest van een actrice die erin de hoofdrol speelt wordt echter ontvoerd door de Rode Khmer. De regisseur vat het plan op om de actrice te redden. Met behulp van acteerwerk, special effects enzovoort, gaan cast en crew aan de slag.

De film is minder leuk dan waarop ik had gehoopt, maar een complete draak is het gelukkig niet. Het verhaal is hiervoor te geinig en het vermaak is uiterst dom, wat ik ook wel mag. Jammer genoeg is het een film met veel gemiste kansen. De plot is er een die zich leent voor een film waar simpelweg veel meer had ingezeten. Afgezien van de grote lijnen geeft het scenario helaas weinig blijk van vernuft. Hier en daar kan er wat gelachen worden, maar het is te weinig wat dat betreft. De slechte acteurs helpen ook niet echt. Wat de actie betreft valt er niet zo veel te klagen, al doen de explosies en het geschiet erg standaard aan. Maar wat wil je ook van een regisseur die op de Filipijnen dit soort jungle actie aan de lopende band draaide.

Nb spoilers
Het aardigst is de reden waarom de actrice werd ontvoerd. De film in kwestie was namelijk tijdens de productie al een finaciële strop, waardoor niemand minder dan de producent zijn vriendjes van de Rode Khmer opdroeg om de boel te versjteren. Dit om zo het verzekeringsgeld te kunnen opstrijken. Op het einde loopt alles in de soep waarop de producent dwangarbeid moet verrichten. Ondertussen heeft de cameraman tijdens de avonturen de camera laten draaien, waardoor er toch nog een succesvolle film is uitgerold.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
5 3 6 6 5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- RoboCop (actie / science fiction : 8)
- Natural Born Killers (actie / speelfilm : 7.5)
- Lucky, el intrépido (actie / humor : 7)
- Rapporto Fuller, base Stoccolma (actie : 7)
- Diabolik (actie : 7)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?



Movie in Action
Movie in Action




Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google





Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand