Nam Angels

Op 4 mei herdenkt Nederland de slachtoffers van oorlogsgeweld. Als burger die graag in de pas loopt, geef ook ik hieraan mijn invulling; door een Filipijnse Vietnam film te bekijken wel te verstaan!

De plot is simpel en absurd tegelijkertijd. Tijdens een missie zijn twee Amerikaanse soldaten krijgsgevangen genomen door een voormalige Nazi die als een god vereerd wordt door een primitieve jungle stam. Deze stam is tevens nogal wild van edelmetalen. De goudmijn in de buurt, die voor $ 10 miljoen aan het dure spel herbergt. wordt dan ook met man en macht bewaakt. Zelfs de Vietcong worden afgeslacht wanneer ze er ook maar enigszins in de buurt komen.

Ondertussen wil luitenant Calhoun de twee krijgsgevangenen terughalen, maar dat plan wordt van hogerhand niet ondersteund. Met andere woorden: Hij krijgt er geen soldaatjes voor. Dus zit er voor Calhoun niets anders op dan een groep Hell's Angels, die blijkbaar ook in Vietnam rondhingen, op te trommelen. Calhoun stelt de bikers het goud in het vooruitzicht en dat weet hen snel te overtuigen. Een explosief avontuur is het gevolg...

Het concept is natuurlijk geweldig, maar het is niet zo origineel als je wellicht zou denken. In 1970 draaide regisseur Jack Starrett -ook al op de Filipijnen- de film The Losers, welke ook 'Hell's Angels tegen de Vietcong' als onderwerp heeft. Bovendien doet de blanke met zijn volgelingen in de jungle nogal denken aan het personage dat Marlon Brando speelde in de klassieker Apocalypse Now.

Hoewel het concept 'geleend' is, mag dit de pret niet drukken. Integendeel, de film is mijns inziens vermakelijker dan The Losers. Er zit veel meer actie in en de stoere personages spreken me hier beduidend meer aan. De verveling slaat niet toe en er wordt behoorlijk wat afgeschoten, al dan niet vanaf een motor. Kortom, Nam Angels is een erg onderhoudende film waarmee je gerust negentig minuten van je tijd kunt doden.

Noot:
Volgens Beverly Gray's boek Roger Corman: An Unauthorized Life is het Hell's Angels embleem dat door de personages in de film gedragen wordt een exacte replica van het auteursrechtelijk beschermde insigne van de echte Angels. Als gevolg moest Corman (wiens bedrijf de film in de Verenigde Staten distribueerde) de Hell's Angels een onbekende schadevergoeding betalen wegens schending van het auteursrecht en het beschadigen van de "uitstekende reputatie" van de Angels.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 5 7 4 6.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- Kommando Leopard (oorlog / actie : 6.5)
- Von Richthofen and Brown (oorlog / actie : 6)
- Mannigan`s Force (actie / oorlog : 6)
- Walker (oorlog / avontuur : 7.5)
- Hei tai yang 731 (Men Behind the Sun) (oorlog / horror : 7.5)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie oorlog eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Nam Angels
Nam Angels
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand