La morte cammina con i tacchi alti

Dit Death Walks in High Heels is de 'oudere broer' van Death Walks at Midnight, de andere giallo van regisseur Luciano Ercoli met de fraaie Nieves Navarro (zijn vrouw) in de hoofdrol. Hoewel Navarro hier wel uit de kleren gaat, met enige regelmaat zelfs, is dit duidelijk de mindere van de twee.

Het karakter van Navarro is veel minder uitgesproken. Hier moet ze erotiek uitstralen door middel van het lozen van kleding. In die andere film deed ze dit door simpelweg haar pittige karakter flink wat body te geven. En dat is veel meer sexy. Maar dat Susan Scott (Navarro's pseudonym) naakt te bewonderen is, dat is natuurlijk zeker niet erg.

Enfin, hier speelt ze de Parijse stripper Nicole. Haar pa is een juwelendief, die in de eerste scène reeds sterft. Vervolgens wordt Nicole lastig gevallen door een maniak die de juwelen wil. Nicole denkt dat haar nietsnutterige vriendje achter de bedreigingen zit en vlucht met een sullig ogende kerel, die verliefd op haar is, naar Engeland. Maar of dat een verstandige keuze is...

Deze giallo speelt zich voornamelijk af in Engeland. De makers hadden er klaarblijkelijk lol mee, daar de moorden aldaar speurwerk vereisen van een duo slappe aftreksels van Sherlock Holmes en zijn maat Watson. De Engelse humor, althans een Italiaanse interpretatie ervan, die hiermee gepaard gaat is vrij geestig. Het meest grappig is echter de scène waarin Simon Andreu uit een raam kotst. Het braaksel landt op een Engelse smeris die stoïcijns doet alsof er niets aan het handje is; hilarisch.

De film biedt verder een aardige Frank Wolff en, zoals gezegd, de appetijtelijke Nieves Navarro die een adequate hoofdrol vervult. En dan is er ook nog een leuke twist op het einde. Al met al verre van een goede film, doch wat op tafel wordt gelegd is absoluut genoeg voor een voldoende.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 6 7 6 6.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- Naked Lunch (thriller : 8)
- Tenebre (thriller / horror : 7.5)
- Identity (thriller / horror : 7)
- The Ipcress File (thriller : 7)
- The Boston Strangler (thriller : 7)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie thriller eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?La morte cammina con i tacchi alti
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand