Nude... si muore

Ergens afgelegen bevindt zich een internaat voor rijkeluis meisjes. Wanneer er nieuw personeel arriveert, wordt het internaat opgeschrikt door verscheidene moorden op leerlingen. De meisjes gaan zelf op onderzoek uit, hetgeen natuurlijk riskant is met een seriemoordenaar in de buurt...
 
Nude... si muore
 
Een giallo van de veelzijdige regisseur Antonio Margheriti; dat gegeven op zich maakt de prent, naar mijn mening, al het bekijken waard. Het is een vroeg en tamelijk mild voorbeeld van wat het genre te bieden heeft. De synopsis over verwende trutjes met een seriemoordenaar in hun midden blinkt niet uit in vernuft. Het is een beetje gissen wie van de vreemde snuiters in en om het internaat nu de killer is, maar uiteindelijk blijkt het toch anders te zitten. Wanneer je overigens enigszins oplet, dan kom je overigens vrij snel achter de identiteit van de moordenaar en diens motieven.
 
De film is bij lange na niet zo sleazy als zijn genregenoten uit, met name, de jaren '70. De gepleegde moorden worden op Hitchcockiaanse wijze in beeld gebracht. Ze zijn nodig voor de ontwikkeling van de plot en zijn er niet zozeer voor het effectbejag. Tevens is het naakt waarnaar de titel van de film verwijst praktisch afwezig. Veel van de jongedames gaan uit de kleren, doch wanneer de bovenstukjes uitgaan, zwenkt de camera op beschaafde wijze weg of krijgen we de rug van de dame in kwestie te zien.
 
Goedkope thrills biedt de film dus nauwelijks. Toch vind ik deze film vrij aardig. Visueel is deze giallo namelijk erg sterk. Regisseur Margheriti heeft hem simpelweg erg vakkundig geschoten. Aardig is tevens de aanwezigheid van acteur Mark Damon die weer eens de gladjanus uithangt. Of hij de moordenaar is, dat moet je zelf maar gaan ontdekken.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 5 7 5 6.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- Naked Lunch (thriller : 8)
- Tenebre (thriller / horror : 7.5)
- Identity (thriller / horror : 7)
- The Ipcress File (thriller : 7)
- The Boston Strangler (thriller : 7)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie thriller eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Nude... si muore
Nude... si muore
Nude... si muore
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand