Dragonball Evolution

In een ver verleden is de wereld zo goed als vernietigd en de mensheid bijna uitgeroeid door de evil Lord Piccolo. Gelukkig voor de aarde was er een groep voorvechters van het goede, die hem hebben weten te verbannen. Nu, tweeduizend jaar later is Lord Piccolo weer terug, met een aantal handlangers. Hij is is op zoek naar de zeven zogenaamde dragonballs. Als hij deze in handen zou krijgen, zou het einde van de aarde opnieuw nabij zijn. In deze uitzichtloze situatie komt Goku het verhaal binnen. Deze jonge vechter moet samen met zijn vrienden de dragonballs zien te vinden voordat Piccolo dat doet. Goku heeft echter nog wat persoonlijke problemen te overwinnen, voordat hij klaar is voor het echte werk. Zo moet hij de dood van zijn opa verwerken, op zoek gaan naar een leermeester om hem nieuwe en sterkere krachten te leren en ondertussen ook nog proberen het onbereikbare meisje op zijn school te versieren.

Dragonball Evolution is gebaseerd op de Japanse manga en tekenfilm Dragonball. Deze tekenfilm (en dan eigenlijk vooral Dragonball Z, de tweede serie) is door ondergetekende in zijn studententijd tot in den treure gekeken. Elke dag een half uurtje vermaak van een bende coole karakters die het in de meest langdurige en bizarre gevechten opnamen tegen allerlei megasterke vijanden. Afijn, op het moment dat er een speelfilm over zo’n topserie in de bioscoop komt, moet je deze natuurlijk aanschouwen. Uiteraard sta je dan ook voor een dilemma. Immers, je weet dat een dergelijke film nooit het niveau van de in jouw geheugen gegrifte fantastische tekenfilm gaat evenaren. Sterker nog, je weet dat een dergelijke film waarschijnlijk heel erg slecht is. Met allerlei matig acteerwerk, zwakke special effects, vreselijke clichéverhaaltjes over stoere figuren, overbodige romantische subplots, etc. Toch ga je de film bekijken en besluit je hem niet te beoordelen op zijn objectieve merites, maar puur sentimenteel naar een serie uit het verleden te gaan zitten kijken. En dan word je best wel vermaakt. Immers, je ziet Goku en Piccolo (als evil figuur, dat was ie in Dragonball Z niet!), de irritante Bulma komt voorbij en als extra verrassing hebben ze nog een aantrekkelijke dame (Jamie Chung) en een Japanse Sylvester Stallone (Joon Park) toegevoegd. Tja, en dan kun je toch niet anders meer dan een film als deze een voldoende geven? Dat allerlei helden als Vegeta niet komen opdraven doet dan zelfs niet ter zake. Die komen namelijk wel een keer in een vervolgfilm. Wat nu geldt is dat ze een speelfilm hebben gemaakt over Dragonball Z. En dat kickt ass!!

Owja, zoals je zult begrijpen zul je ongeveer drie punten moeten aftrekken van mijn cijfer indien je geen fan bent van Dragonball Z.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
4 3 5 4 6

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- The Avengers (actie / fantasy : 8.5)
- Terminator 2: Judgment Day (actie / science fiction : 8.5)
- Turbo Kid (actie / humor : 8.5)
- X2 (X-Men 2) (actie / fantasy : 8)
- Natural Born Killers (actie / speelfilm : 8)


Hoe beoordeelt Boobema categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?



Dragonball Evolution




Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google





Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand