Children of Men

Children Of Men beeldt een grauwe toekomstwereld uit waarin er een heuse politiestaat is ontwikkeld, buitenlanders verscheept worden net als de zigeuners en de joden gedurende WOII en veel van de wereld is vergaan (vermoedelijk door vervuiling en oorlog). Engeland houdt echter nog steeds stand, al is het er niet bepaald gezelliger op geworden. Het grootste probleem is echter dat geen enkele vrouw zwanger kan raken door de uitbraak van een virus.

Ene Theodore Faron (Clive Owen) leeft relatief goed dankzij zijn ambtenarenbaantje en een levensstijl zonder uitspattingen. Zijn ex zit in het verzet en verzoekt hem om wat illegaal papierwerk op orde te maken. Hij gaat erop in en moet een paar mensen begeleiden naar een bepaalde plek. Tijdens dit tripje gaat alles fout! Ze worden op het platteland aangevallen door gekken en moeten vluchten naar het verzet, gehuisvest in een boerderij. Hier komt Theodore tot de wonderbaarlijke ontdekking dat een negerin zwanger is! Hij verneemt echter ook dat het verzet haar wil misbruiken voor eigen doeleinden. Het beschermende vaderfiguur ontwaakt in hem en hij vlucht met deze vrouw om uit handen te blijven van zowel verzet als politie! Een wilde achtervolging door alle lagen van de samenleving is het gevolg.

Ik werd op de meeste vlakken positief verrast door deze film! Een uitblinker in de film zijn de actiestukken die vaak bestaat uit één lange shot. Met andere woorden achtervolgt de kamera de hoofdrolspeler continue gedurende de hele actiescene. Hierdoor krijg je een duidelijk beeld van hoe de omgeving in elkaar steekt. Maar het is vooral spektaculair aangezien deze lange shots alsnog effectgevuld zijn en perfect getimed zijn. Goed geluid van rondvliegende kogels, versterkt dit. Soms deed het mij een beetje denken aan Saving Private Ryan. Daarnaast wordt er goed geacteerd. Clive speelt een bescheiden maar overtuigend karakter. De rest mag er ook wezen! Eveneens een pluimpje voor de tot in detail uitgevoerde toekomstwereld. Het is uiteindelijk een heerlijke wegkijker!FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7.5 6.5 7.5 6.5 7

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobers:
- The War of the Worlds (science fiction / actie : 7.5)
- The Abyss (science fiction / actie : 7)
- Terminator 3: Rise of the Machines (actie / science fiction : 7.5)
- The Island (actie / science fiction : 6)
- Blade Runner (science fiction : 8)


Hoe beoordeelt Boobers categorie science fiction eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobers categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Children of Men
Children of Men
Children of Men
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand