Imprint (Masters of Horror 01.13)

Takashi Miike's bijdrage aan de Amerikaanse horrorserie Masters of Horror is de beste episode die ik tot nu toe zag. Met zijn verfilming van Shimako Iwai's roman Bokkê, kyôtê heeft hij een beklemmende en bij vlagen hallucinante trip afgeleverd die zeker zal blijven hangen in de hoofden van de kijkers. De titel Imprint is dan ook uitstekend gekozen.

Dit is horror in optima forma, met extreme gruwelscènes zonder komische ondertoon. Deze aflevering werd overigens verboden in de Verenigde Staten. Waarschijnlijk liggen de weinig fijnzinnige abortussen die deze titel biedt hieraan ten grondslag. Hoe de verwijderde babies achteloos als afval in een rivier worden gedumpt, zal de puriteinse Yanks nog meer in het verkeerde keelgat zijn geschoten. Het feit dat de film brute mishandelingen, sadistische tortuur en een gruwelijke mutant/hoer -het product van incest- als belangrijkste bijrol herbergt, zal ook niet geholpen hebben. Het laatstgenoemde gegeven behelst hier overigens een afschuwwekkende alternatieve draai aan het concept siamese tweeling.

Tsja, dat krijg je ervan indien je Takashi Miike de opdracht geeft een horrorfilm te maken. Hoewel Imprint zich in Japan afspeelt, wordt er enkel Engels gesproken. Dit doet in beginsel cognitief dissonant aan, maar dat gegeven went vrij snel. Saillant detail in dezen is dat Billy Drago -de enige blanke in de film- het niveau van het acteerwerk naar beneden weet te halen. Qua uiterlijk is deze schouwspeler goed gekozen, maar van andere kwaliteiten valt de b-acteur helaas niet te betichten. Erg veel pijn doet dit de prent niet, doch het is enigszins jammer te noemen. De ambitie om uit te wijden over de synopsis heb ik niet. Imprint dien je zelf maar eens te bekijken. Ik garandeer je dat het in elk geval een indruk zal achterlaten. En dat alleen is al meer dan gezegd kan worden dan van de overgrote meerderheid van de griezelaars die door de filmindustrie worden uitgekotst.FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7 6 8 7 7

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- Cigarette Burns (Masters of Horror 01.08) (horror / thriller : 7)
- The Dentist 2 (horror / thriller : 6.5)
- Faceless (horror / thriller : 6.5)
- The Hills Have Eyes (horror / thriller : 6.5)
- The Driller Killer (horror / thriller : 6.5)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie horror eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie thriller eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Imprint (Masters of Horror 01.13)
Imprint (Masters of Horror 01.13)
Imprint (Masters of Horror 01.13)
Imprint (Masters of Horror 01.13)
Imprint (Masters of Horror 01.13)
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand