Firewall

Het gezin van een veiligheidsspecialist bij een bank (Harrison Ford) wordt gegijzeld. Hij moet de criminelen helpen met de wire transfer van een enorme hoeveelheid geld, anders gebeuren er gruwelijke dingen met zijn dierbaren... Godskolere wat is dit een debiele clichéfilm. Er bestaat zoiets als suspension of disbelief: Laat de kijker in spanning en de plotgaten en andere imperfecties zullen hem niet opvallen. Nu is Firewall niet alleen enorm saai, maar als de film dat niet was geweest had je nog steeds moeilijk om de gruwelijke fouten heengekund. Hier volgt een beknopt overzicht van de tenenkrommende situaties. Als we deze film mogen geloven kan een emailtje het hele netwerk van een bank platleggen, kan iedereen met een paswoord videocameralogs wissen, verdwijnen door een spuitje te zetten pindasporen meteen uit iemands bloed, komt de politie niet opdagen als een bank ze opbelt, nemen kidnappers graag hondjes mee en ga je meteen dood aan een pikhouweel in je rug of een schot in je schouder. Zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan. Eigenlijk zou ik het genre moeten veranderen in humor, zo slecht is Firewall geschreven. Op het einde gaat Harrison Ford trouwens ook nog even de actieheld uithangen. Hehe, wat een ongelooflijke hark is het toch. Ik verheug me nu al op Indiana Jones 4. En dan dat tranentrekkende einde, geloof me: Ik ging bijna janken, van de ellende wel te verstaan. Indien je op zoek bent naar een redelijke gijzelingsfilm, bekijk dan Hostage. Wil je een film zien over hackende overvallers, zet dan Sneakers op. Wat je ook doet, kijk niet naar Firewall, waarvan slechts Paul Bettany zich aan de malaise onttrekt.FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
5 5 4 2 3.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- Naked Lunch (thriller : 8)
- Tenebre (thriller / horror : 7.5)
- Identity (thriller / horror : 7)
- The Ipcress File (thriller : 7)
- The Boston Strangler (thriller : 7)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie thriller eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Firewall
Firewall
Firewall
Firewall
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Firewall

Van een thriller met een budget als deze en Harrison Ford in de hoofdrol zou je toch in ieder geval enig vermaak mogen verwachten. Uiteraard is de 'family man' die Harrison over het algemeen neerzet altijd al een smet op veel van zijn films, maar actie en enige spanningsopbouw  zorgen er meestal toch wel voor dat zijn films een 4.5 of hoger scoren. Helaas is dat bij Firewall geenszins het geval. Stop  alle ergernissen en cliches van zijn andere films bij elkaar en voila je hebt een film: Firewall. Buiten het gruwelijk slecht geschreven verhaal zijn de acteerprestaties met (zoals al door Yaaahrm opgemerkt )uitzondering van Paul Bettany de slechtste aflevering van Bassie en Adriaan nog onwaardig! De actie in Firewall is aangepast aan de halfbejaarde Ford. Geld voor een stuntman om zijn gevechtscenes en dergelijke te doen was er blijkbaar niet meer. Vergeetachtigheid is ook een onderdeel van het verouderingsproces en daarom hebben ze Ford alleen maar teksten gegeven die hij zelfs als hij dement zou zijn nog zou kunnen onthouden.

De ongeloofwaardigheid van deze film is ook ver buiten alle proporties. Superoma (de ouderen onder ons kennen deze serie van vroeger nog wel) wordt gewoon aannemelijk wanneer je beiden vergelijkt op het geloofwaardigheidsaspect. Een of andere bejaarde computernerd weet een groep zwaar gewapende harde criminelen om de tuin te leiden en iedere keer dat de criminelen erachter komen dat hij zich niet aan de afspraak houdt zitten hier zo goed als geen consequenties aan? Belachelijk. Zelfs het hondje schieten ze niet neer als repressaille! Waardeloos!

 

 FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
5 4 1 1 3

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobbert:
- Naked Lunch (thriller : 6.5)
- Memento (thriller : 6)
- King of the Ants (thriller : 6)


Hoe beoordeelt Boobbert categorie thriller eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?
Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand