Flodder 3

De familie Flodder is terug van vakantie in Amerika. Hun mooie huisje in de chique wijk Zonnedael is weer opgebouwd en het dagelijks leven lijkt weer zijn gang te gaan. Dit betekent simpel gezegd dat er weer voor veel overlast wordt gezorgd en dat de buren de Flodders liever vandaag dan morgen zien vertrekken. Deze issue wordt voor sommige buurtbewoners van nog groter belang wanneer het 25-jarig verjaardagsfeestje van de wijk voor de deur staat. De Flodders zouden hun feestje immers eens kunnen verpesten.

Een actie-comité gaat op zoek naar manieren om de familie de wijk uit te krijgen. De pogingen hiertoe falen echter jammerlijk. Wanneer Ma Flodder een man opdoet en met hem wil gaan trouwen lijkt er wel reden tot uitzetting te ontstaan. In de gebruiksovereenkomst staat namelijk dat de familie niet mag uitbreiden. Het huwelijk gaat op het laatste moment niet door, waardoor de voorzitter van het comité helemaal over de rode is. Tijdens een feestje wil hij een tankwagen met benzine op het huis van familie Flodder in laten rijden. De wagen begint echter te lekken en mist bovendien zijn doel. De hele wijk brandt volledig af. Alleen huize Flodder blijft gespaard.

Flodder 3 (Flodder Forever) heeft een aantal grote veranderingen ondergaan ten opzichte van zijn twee voorgangers. De belangrijkste hiervan is de vrijwel volledig gewijzigde cast. Van de familie zijn enkel Ma Flodder (Nelly Frijda) en Dochter Kees (Tatjana Simic) nog origineel. Deze verandering heeft niet gunstig uitgepakt. Het waren juist ook acteurs als Huub Stapel en René van 't Hof die Flodder zijn eigen smoel gaven. Hun vervangers weten een stuk minder vermaak te bieden. Dit is ook duidelijk voor degenen die de televisieserie van Flodder wel eens hebben gezien. Film drie heeft hier namelijk meer mee gemeen dan met de eerdere films.

Dit betekent dat bijvoorbeeld ook de humor van een lager niveau is geworden. Juist die kenmerkende figuren van de eerste film maakten het tot zo'n typisch Nederlands product dat vrijwel onmogelijk overtroffen kan worden. Flodder 3 teert daarnaast behoorlijk op dezelfde grappen en grollen als in de eerste film en is dan ook nauwelijks een originele productie te noemen. Toch is het niet zo dat vermaak niet wordt geboden. Daarvoor zijn er gewoonweg nog te veel scènes die tot een goed lachsalvo aan weten te zetten. Met in het achterhoofd de eerste Flodder zou het echter oneerlijk zijn aan dit derde deel een voldoende toe te kennen.

Links naar de Flodder recensies op FilmBoob:

Flodder (1986)
Flodder in Amerika! (1992)
Flodder 3 (1995)FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
5 5 5 5 5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- Monty Python and the Holy Grail (humor / fantasy : 10)
- Little Nicky (humor : 8.5)
- Monty Python`s Life of Brian (humor : 8.5)
- Abel (humor / drama : 8)
- Erik the Viking (humor / avontuur : 8)


Hoe beoordeelt Boobema categorie humor eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Flodder 3
Flodder 3
Flodder 3
Flodder 3
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand