Fierce Creatures

Een Britse zoo wordt opgekocht door een miljardair die als beleid heeft om iedereen zoveel mogelijk onder druk te zetten zodat het winst gaat geven. Twee werknemers van deze Amerikaanse multi-miljardair (Jamie Lee Curtis en Kevin Kline)  worden naar de stoffige zoo gestuurd waar John Cleese de directeur is. Bij de volgende keuring moet het bedrijfje 20% winst maken!

Het eerste idee wat John Cleese laat uitvoeren om het rendement te halen, is om alle lieve dieren uit de zoo te schrappen en alleen levensgevaarlijke dieren (Fierce Creatures)  te tonen omdat dit spectaculairder is. De werknemers in de zoo vinden dit uiteraard afschuwelijk en proberen de lieve diertjes als echte man-eaters te doen overkomen maar het eindigt in een drama waar de krantenkoppen vol van staan de volgende dag. Als de twee Amerikanen aangekomen zijn, besluiten ze flink in te grijpen. Ze maken van de schildpad "Bruce Springsteens turtle", laat alle werknemers in gekke pakken rondlopen en planten om de twee meter een felgekleurd reklamebord.

De ene absurde gebeurtenis na de andere is natuurlijk het gevolg. Als de miljardair op bezoek komt loopt het helemaal uit de hand! Kevin Kline is namelijk tevens de zoon van hem en hun verhouding is niet bijster goed! Maar met een slimme (en flauwe) list weten ze alsnog het dierentuintje te redden!

Fierce Creatures is een erg flauwe komedie die voor mij een aantal keer voor flink gelach heeft gezorgd. Het is inmiddels de 2e keer dat ik hem zie. De film is wellicht geen kwaliteitsproductie, maar goed genoeg voor een avondje vermaak. John Cleese zet zijn gebruikelijke rol neer als stresserige klungel. Niet orgineel maar altijd grappig. De sterkste rol zet Kevin Kline echter neer die zowel de miljardair als de zoon ervan speelt. Beide rollen zijn erg kenmerkend en goed uitgevoerd. Michael Palin is de geleerde padvinder die nooit ophoudt met totaal onboeiend praten. Je zou je kunnen afvragen of ze met een dergelijke cast niet een topper hadden kunnen neerzetten. Maar je kan je dat ook niet afvragen en gewoon je laten vermaken door een erg flauwe comedy!FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 6.5 6 5.5 6

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobers:
- Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb (humor / oorlog : 9)
- The Acid House (humor / speelfilm : 9)
- Monty Python's The Meaning of Life (humor / animatie : 8.5)
- The Great Dictator (humor : 8.5)
- Starsky & Hutch (humor / actie : 8)


Hoe beoordeelt Boobers categorie humor eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Fierce Creatures
Fierce Creatures
Fierce Creatures
Fierce Creatures
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand