Soldaat van Oranje

Soldaat van Oranje gaat over een groepje studenten die de oorlog meemaken op verschillende manieren. Veel vriendschappen gaan hierdoor verloren maar anderen worden steviger. Een ervan is van oorsprong Duits en loopt over naar de Duitsers. Hij wordt echter door een jochie opgeblazen op de wc. Een ander speelt informatie door aan de Duitsers omdat hij onder druk wordt gezet. De overigen nemen deel in het verzet. Ze zijn echter aanvankelijk vrij amateuristisch. Naarmate de film vordert, worden ze echter beter. Twee weten te ontsnappen naar Engeland en zet het verzet vanuit daar voort. Het lukt ze om een verbinding te maken met het moederland, wat nuttig is voor de aankomende invasie. Grote daden in de zin van klappen uitdelen of iets opblazen worden echter niet verricht.

Met gemixte gevoelens kijk ik terug op deze film: Achteraf vind ik het verhaal goed en orgineel en er zitten een aantal memorabele momenten in (zoals soldaten op fietsjes). Maar ik weet ook dat ik mij tijdens de film af en toe verveelde. De film is namelijk vrij langzaam en duurt lang. Daarnaast vond ik soms de muziek fout gekozen: Vrolijke deuntjes worden gespeeld als er dan eindelijk een spannend stuk is in de duinen.

En natuurlijk moeten er in de film een stel tieten voorkomen, ook al heeft dit geen toegevoegde waarde. Opzich geen probleem, maar het deed wat mij betreft afbreuk aan de sfeer aangezien het heel vrolijk wordt neergezet midden in een serieuze film.

Karakters zijn echter goed en kenmerkend. En het verhaal zit goed in elkaar. Ondanks het bovengenoemde, is de film wel spannend en het blijft altijd wel boeiend genoeg voor een voldoende!FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
5 6.5 5.5 7 6

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobers:
- Bronenosets Potyomkin (Battleship Potemkin) (speelfilm / oorlog : 7)
- Enigma (speelfilm / oorlog : 6)
- Lawrence of Arabia (oorlog / drama : 8.5)
- Platoon (oorlog : 8)
- Patton (oorlog / drama : 7.5)


Hoe beoordeelt Boobers categorie oorlog eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobers categorie speelfilm eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Soldaat van Oranje
Soldaat van Oranje
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand