Groundhog Day

Elke jaar in februari wordt in het dorpje Punksutawney Groundhog Day georganiseerd. Op deze geweldige dag komt de marmot Phil aan de hele wereld vertellen hoe lang de winter nog duurt. Nou ja, vertellen, meer mededelen ofzo. De über-cynische verslaggever en weerman Phil Connors wordt elk jaar naar dit evenement gestuurd om er een mooi nieuws-item van te maken. Ook dit jaar mag hij weer, maar zin heeft hij er absoluut niet in. Phil is dan ook niet al te vriendelijk tegen zijn collega`s Rita en Larry die ook mee zijn. Als Phil de volgende ochtend wakker wordt speelt de wekkerradio hetzelfde liedje als een dag eerder. En ook buiten rijden precies dezelfde auto`s, en hij komt precies dezelfde (irritante) mensen tegen, en ook blijkt Groundhog Day opnieuw aan de gang te zijn. Een dag later gebeurt dit weer enz. enz. Phil moet de gruwelijkheden van Groundhog Day elke dag opnieuw beleven.

In het begin is hij meer verbaast over het gebeuren en zoekt hij naar oplossingen. Deze blijken echter niet voorhanden te zijn. Ook zelfmoordpogingen werken niet en Phil besluit dan maar met zijn `handicap` te leven. Dat betekent dus dat hij zichzelf heel handig allerlei vaardigheden aan kan leren. Immers, hij leert wel, maar de tijd gaat niet vooruit. Ook komt Phil op deze manier van alles te weten over de bewoners van Punksutawney en zijn collega`s. Als nieuw doel in zijn leven probeert hij Rita in bed te krijgen. Langzaam aan begint hij ook van haar te houden, maar elke dag is zij Phil`s avances weer vergeten. Toch slaagt weerman Phil erin Rita voor zich te winnen en daarmee doorbreekt hij ook zijn `vloek`.

Het vermakelijkste aan Groundhog Day is Phil, een geniale rol van Bill Murray. Die gast is heel de film door mega cynisch tegen iedereen die hij tegen komt. Aardig is hij ook absoluut niet en dit zorgt voor veel geinige situaties. De manier waarop Phil probeert om te gaan met zijn probleem is ook goed gedaan. Zo zien we vijf verschillende zelfmoordpogingen binnen een minuut; zonder succes. Wat mij betreft had er wat minder nadruk mogen worden gelegd op de liefdesrelatie tussen Phil en Rita, maar dat is nu eenmaal aan vast onderdeel van veel komedies. Groundhog Day is zeker aan te raden voor een ieder die van de betere humor houdt.FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 8 7 7 7

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- Monty Python and the Holy Grail (humor / fantasy : 10)
- Little Nicky (humor : 8.5)
- Monty Python`s Life of Brian (humor : 8.5)
- Abel (humor / drama : 8)
- Erik the Viking (humor / avontuur : 8)


Hoe beoordeelt Boobema categorie humor eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Groundhog Day
Groundhog Day
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht