Moord in Extase

Een verfilming van de gelijknamige roman van Appie Baantjer rond het speurdersduo De Cock en zijn assistent Vledder. Dankzij de populaire tv-serie (1995-2006) wordt de rol van De Cock tegenwoordig geïdentificeerd met de acteur Piet Römer. In deze film - die elf jaar eerder werd gedraaid - wordt de rol gespeeld door Joop Doderer, bij oudere lezers vooral bekend als 'Swiebertje'.

De film begint met een overval op een geldtransport, waarbij twee slachtoffers vallen. Eén van hen is een oude bekende van De Cock, Ricky, een kruimeldief die nooit eerder met gewelddadige overvallen in verband werd gebracht. De Cock ontdekt dat Ricky verliefd was op Monique, een oogverblindende schoonheid die er hele reeks minnaars op nahoudt. Als meer minnaars het loodje leggen, is het duidelijk dat de dader moet worden gezocht in de omgeving van deze dame ... 

Moord in Extase, de roman, is wat dynamischer dan de meeste andere werkjes van Baantjer. De handeling speelt zich voor een deel af in de onderwereld en het gegeven heeft een sterk erotische ondertoon dankzij de aanwezigheid van een femme fatale, rond wie de plot is geweven. Het bood de debuterende regisseur Scheepmaker de kans om een dosis actie en bloot toe te voegen aan het doorgaans wat gezapige gepuzzel van De Cock en Vledder.

Moord in Extase is geen grote cinema, maar valt al bij al nog best mee. De sfeertekening is mooi en Joop Doderer is erg goed als De Cock (persoonlijk vind ik hem zelfs beter in deze rol dan Römer). De inderdtijd populaire tv-presentator Ron Brandsteder loopt echter verloren in de film rond als Vledder. Het scenario van Felix Thijssen is verder wat rommelig en de montage oogt slordig, met veel plotse en onhandige overgangen. De meeste aandacht ging uiteindelijk uit naar Manouk van der Meulen, die dankzij de rol van femme fatale doorbrak als actrice en seksidool. 

De film is beschikbaar (in goede beeldkwaliteit) op You Tube:

https://www.youtube.com/watch?v=zF4wO2L5ugw&t=1059s


 

FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
5 7 7 5 6

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobytrap:
- Dalkomhan insaeng (A Bittersweet Life) (misdaad / drama : 8)
- White Heat (misdaad / film-noir : 8)
- 2:22 (misdaad : 7.5)
- Mesrine: L'ennemi public n°1 (misdaad / drama : 7.5)
- Dillinger (misdaad / actie : 7)


Hoe beoordeelt Boobytrap categorie misdaad eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Moord in Extase
Moord in Extase
Moord in Extase
Moord in Extase
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht