Sfida a Rio Bravo

Eén van de eerste spaghetti westerns die in Italië werden gedraaid, nog voor Leone de geschiedenis veranderde met zijn sleutelfilm A Fistful of Dollars. Regisseur Demicheli (die was uitgeodigd om de film te draaien) wist niks van westerns en bereidde zich op de film voor door zo veel mogelijk (Amerikaanse) wildwestfilms te bekijken die in Rome in de bioscoop werden vertoond.

Sfida a Rio Bravo

Naar Amerikaans voorbeeld, is de held nog een historische figuur en een gezagsdrager, Wyatt Earp (de man van de O.K. Corrall). Hij wordt uitgenodigd door een oude vlam, Jennie Lee, om in het stadje Rio Bravo orde op zaken te stellen. Jennie Lee wordt bedreigd door een corrupte bankier die haar saloon wil inpikken. Haar vriendin, Mercedes, de eigenares van een zilvermijn, heeft te maken met Mexicaanse bandieten die voortdurend haar zilvertransporten overvallen. Wyatt zit al snel tot over zijn nek in de problemen ... en de romantische perikelen, want zijn liefde voor de oude vlam Jennie Lee is gedoofd, maar die voor de jonge Mercedes vlamt op ...

Sfida a Rio Bravo is een vrij simpele productie, er is wat actie en ook een beetje romantiek, het kwaad wordt overwonnen en de held krijgt het meisje. Werkelijk alle ontwikkelingen zijn voorspelbaar, maar Demicheli had goed opgelet in de bioscoop en Sfida a Rio Bravo is met de nodige flair en souplesse in beeld gebracht. De film heeft ook een mooie rolverdeling: Guy Madison, een voormalig jeugdidool, oogt heerlijk relaxt als de hoofdfiguur en Fernando Sancho doet waar hij het beste in is: de dikke Mexicaanse bandiet uithangen. De Franse actrice Madeleine LeBeau, die Jennie Lee speelt, is geen bekende naam, maar velen zullen haar kennen als de actrice die in de klassieker Casablanca in een beroemd geworden scène uit volle borst de Marseillaise meezingt.

 FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6.5 7 6.5 4 6

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobytrap:
- The man who shot Liberty Valence (western / drama : 8)
- Colorado Territory (western : 8)
- True Grit (2010) (western / drama : 8)
- Stagecoach (western / drama : 8)
- A Time for Killing (western : 7)


Hoe beoordeelt Boobytrap categorie western eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Sfida a Rio Bravo
:
Dat je klaarblijkelijk niets van de film hebt begrepen, kan de beste overko...
Valerian and the City of a Thousand Planets:
Moet je zelf weten. Zie maar wat je het beste vindt. Als de besprekingen mi...
The Boy in the Striped Pyjamas:
ik vind het echt leuk dat er zulke films zijn. vooral het einde is super le...
Kruistocht in Spijkerbroek (Crusade in Jeans):
Tv ...
Fury:
ik kan hier echt van genieten , super gezellig...
Red Sparrow:
moet je doen. is gewoon een prima film dit....
Enemy Mine:
Ik heb `m indertijd ook eens half bekeken (en toen afgezet). leuk idee, sle...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht