Prince of Persia: The Sands of Time

Het Perzische leger is op strijdtocht en besluit op basis van geruchten over wapenleveringen aan de vijand de heilige stad Alamut in te nemen. Tijdens het overwinningsfeest komt de koning te overlijden, waarbij zijn zoon Dastan als schuldige wordt aangewezen. Samen met prinses Tamina, leider van Alamut, en een magische dolk vlucht hij de woestijn in. De dolk blijkt de hoofdrol te spelen in een groot complot over de macht in het koninkrijk. Kan Dastan, ooit geboren als straatschoffie, zijn broers overtuigen dat er duistere krachten in het spel zijn?

Prince of Persia is in 1989 begonnen als computerspelletje met baanbrekende graphics, waarbij een prins moest ontsnappen uit een gevangenis en zwaardvechten tegen de bewakers. Er zouden vele vervolgen op dit spel komen, maar die zijn allemaal aan mij voorbij gegaan. Deze verfilming is dan ook gebaseerd op een latere editie van het spel, namelijk het uit 2003 stammende The Sands of Time.

Tussen de lange lijst met medewerkers treffen we Jerry Bruckheimer aan als producent. Zijn rol was klaarblijkelijk groot, aangezien Prince of Persia erg veel leentjebuurt heeft gespeeld bij diens Pirates of the Carribean reeks. Reken dus op veel actievolle scènes die volgepropt zijn met CGI. Het voelt allemaal echter een beetje ziel- en fantasieloos aan. Dat laatste heeft eenvoudigweg te maken met een matig script dat vooral gericht is op de box office. 

Het eerste legt daarentegen een fundamenteel probleem van deze film bloot, veroorzaakt door het clubje acteurs dat de hoofdrollen vertolkt. Zelden heb ik zo'n futloze vertolking gezien als die van Jake Gyllenhaal. Tegenspeelster Gemma Arterton brengt het er niet veel beter vanaf, maar krijgt ook geen enkele kans om te excelleren. Zij speelt vooral een rol in Prince of Persia als het lekkere wijf dat gered moet worden door de stoere prins. Tezamen brengt dit duo stijve dialogen en een breed scala aan clichématige one-liners. 

Prince of Persia heeft best wat elementen in zich om een aardige film te zijn, maar verzuimt vooral om iets eigens te brengen. Ergernis slaat daarom al snel toe. Het zoveelste voorbeeld dat een goed uitgangspunt (de originele game) niet vaak leidt tot een goede speelfilm.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
5 4 5 4 4.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- Indiana Jones and the Last Crusade (avontuur / actie : 8.5)
- Raiders of the Lost Ark (avontuur / actie : 8)
- Indiana Jones and the Temple of Doom (avontuur / actie : 7)
- Back to the Future (avontuur / familie-film : 8.5)
- Back to the Future Part III (avontuur / familie-film : 7.5)


Hoe beoordeelt Boobema categorie avontuur eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobema categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Prince of Persia: The Sands of Time
Prince of Persia: The Sands of Time
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Het Schnitzelparadijs:
ruurd...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Klute:
Hij is nog te bestellen bij Fnac Belgiƫ, de Franse DVD, maar wel (ook) met...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht