I Quattro dell'Ave Maria (Ace High)

Voordat zij successen boekten als de gebroeders Trinity, genoten Terence Hill en Bud Spencer al enige bekendheid in eigen land, Italië. Dat was te danken aan een trilogie geregisseerd door Giuseppe Colizzi, waarin ze te zien waren als het duo Cat & Hutch. Deze films werden later ook internationaal verspreid. Fans van het tweetal werden vaak onaangenaam verrast door de serieuze aanpak. Ace High is minder gewelddaddig dan het eerste deel, God Forgives, I Don’t, maar het is nog geen echte komedie. 

Cat & Hutch voelen zich bedrogen door een rijke bankier (die weigert om een beloofde premie uit te betalen) en maken hem daarom een grote som geld afhandig. De bankier stuurt een voormalige compagnon achter hen aan, een Griekse schelm genaamd Cacopoulos (Eli Wallach). Deze Griek heeft echter zo zijn eigen plannen: hij berooft Cat & Hutch en wil het geld gebruiken om wraak te nemen op twee ex-makkers die hem vroeger hebben verraden, maar verliest alles aan de speeltafel. Uiteindelijk slaan de voormalige tegenstanders de handen in elkaar om het geld terug in handen te krijgen. 
 
Het uitgangspunt van de film doet soms denken aan The Good, the Bad and the Ugly (Colizzi was regie-assistent van Sergio Leone): het verschil is dat de geldsom waar iedereen op jaagt nu niet verborgen ligt op een kerkhof, maar voortdurend van eigenaar wisselt. De aanwezigheid van Wallach (die in Leone’s film the Ugly speelde) versterkt de gelijkenissen nog. Het niveau van Leone wordt nooit gehaald, maar Colizzi was een goede leerling en Ace High zit boven het gemiddelde van het genre. Er is volop actie en Eli Wallach neemt de gelegenheid te baat om een heerlijk schmierende schelm neer te zetten. 
 
De film is wel tamelijk onovenwichtig, met een middenstuk dat is gesitueerd in Mexico en heel anders van toon is dan de rest van de film. Het slot - dat zich afspeelt in een casino - is erg fraai; het is ontleend aan de roman The Hoods van Harry Grey. Dat was Colizzi’s favoriete roman en hij bracht hem onder de aandacht van Leone, die veel verhaalelementen gebruikte voor zijn film Once Upon a Time in America (1984).
 
Review op Spaghetti Western Database:
 
* http://www.spaghetti-western.net/index.php/Ace_High_Review 
FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7 7 6.5 6 6.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobytrap:
- The man who shot Liberty Valence (western / drama : 8)
- Colorado Territory (western : 8)
- True Grit (2010) (western / drama : 8)
- Stagecoach (western / drama : 8)
- A Time for Killing (western : 7)


Hoe beoordeelt Boobytrap categorie western eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?I Quattro dell`Ave Maria (Ace High)
I Quattro dell`Ave Maria (Ace High)
I Quattro dell`Ave Maria (Ace High)
:
Dat je klaarblijkelijk niets van de film hebt begrepen, kan de beste overko...
Valerian and the City of a Thousand Planets:
Moet je zelf weten. Zie maar wat je het beste vindt. Als de besprekingen mi...
The Boy in the Striped Pyjamas:
ik vind het echt leuk dat er zulke films zijn. vooral het einde is super le...
Kruistocht in Spijkerbroek (Crusade in Jeans):
Tv ...
Fury:
ik kan hier echt van genieten , super gezellig...
Red Sparrow:
moet je doen. is gewoon een prima film dit....
Enemy Mine:
Ik heb `m indertijd ook eens half bekeken (en toen afgezet). leuk idee, sle...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht