Wilde Harten

Wilde Harten was in 1989 de debuutfilm van zowel Jindra Markus (regie en scenario) als beide hoofdrolspelers, Alexandra Van Marken en Han Oldigs. De film werd weggelachen, niet alleen omwille van de inhoud, maar ook vanwege de onnozele wervingstekst waarmee het publiek naar de bioscoop werd gelokt; op tv was regelmatig een clip te zien waarin Alexandra Van Marken de tekst zingend ten gehore bracht:
 
Wilde harten
Mooie lijven
Knappe mannen
Mooie wijven
 
Van Marken speelt Alison, een succesvolle zangeres die bezig is met de voorbereiding van een nieuwe show. Ze is echter hoteldebotel van haar nieuwe vriendje Quinten (Oldigs), een charmante oplichter en flierefluiter, en van het schrijven van nieuw songmateriaal komt niets terecht. Alison gaat steeds verder mee in de wilde avonturen van haar vriendje, maar ontdekt dan dat hij de broer is van haar manager. Zijn die twee bezig om haar een loer te draaien? En wie is Primo, de rare snuiter voor wie Quinten klusjes uitvoert? 
 
Die ontdekking is de eerste in een reeks wilde plotwendingen. Als scenarist heeft Markus zoveel dubbele bodems verzonnen dat je op den duur amper nog begrijpt waar het over gaat. Met name het laatste halfuur is een ratjetoe van dolle capriolen, waardoor het dramatisch bedoelde slot compleet in het water valt. Zo raakt Quinten door een mislukte operatie zo opgeblazen dat hij op slag verandert van een Casanova in een Billie Turf. Dat stelt de relatie natuurlijk serieus op de proef. Je moet het allemaal maar verzinnen. 
 
Wilde Harten deed de carrière van diverse betrokkenen geen goed. Markus en Oldigs werkten voornamelijk voor televisie en Alexandra van Marken verdween zelfs compleet van de radar. Wilde Harten telt ondanks alles toch nog een paar vermakelijke momenten en Van Marken is verder een charmante verschijning die in diverse stadia van ontkleding valt te bewonderen. Uiteindelijk zijn het vooral de technische tekortkomingen die de film de das om doen: er zijn voortdurend microfoons zichtbaar en de montage oogt rommelig, soms bijna willekeurig.  
FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
4 6 4 5 5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobytrap:
- Dalkomhan insaeng (A Bittersweet Life) (misdaad / drama : 8)
- White Heat (misdaad / film-noir : 8)
- 2:22 (misdaad : 7.5)
- Mesrine: L'ennemi public n°1 (misdaad / drama : 7.5)
- Dillinger (misdaad / actie : 7)


Hoe beoordeelt Boobytrap categorie misdaad eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Wilde Harten
Wilde Harten
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand