Hannie Caulder

Een bizarre western, van Britse makelij,‭ ‬gefilmd in Spanje,‭ ‬met een overwegend Amerikaanse cast.‭ De film geniet vooral bekendheid dankzij een foto van hoofdrolspeelster Raquel Welch gekleed in niet meer dan een poncho (plus een holster met pistool). De foto groeide uit tot één van de meest iconische afbeeldingen uit de filmgeschiedenis. 
 
‭In de film is Welch het titelpersonage, Hannie Caulder, en zij wordt ‬het slachtoffer van drie misdadige broers,‭ Emmett, Frank en Rufus Clemens, ‬die haar echtgenoot overhoop schieten, haar vervolgens onteren en ook nog haar huis in de fik steken.‭ Dat is nogal wat. Hannie wil de rekening vereffenen en dringt zich op aan een premiejager, aan wie ze vraagt om haar schietlessen te geven. De premiejager - een gebrilde intellectueel met een filosofische instelling - gaat na enige aarzeling in op haar verzoek, ‬zodat ze uiteindelijk wraak zal kunnen op het trio dat haar leven heeft vernietigd. 
 
De drie schurken worden gespeeld door Ernest Borgnine, Jack Elam en Strother Martin, en zij spelen hun rollen op komische (of althans komisch bedoelde) wijze. Dat maakt het bloedige geweld en de perversiteiten van het eerste kwartier er niet verteerbaarder op. Vreemd genoeg weet de film daarna toch de juiste toon te vinden. Veel is te danken aan mooie bijrollen van Robert Culp (als de filosofische scherpschutter) en Christopher Lee (als een wapensmid met een uitgebreide kinderschare). Zelfs sommige grappen rond de drie misdadige broers zijn aardig, zo is er een leuke scène waarin ze ruzie krijgen tijdens een overval op een postkoets, die mede daardoor volstrekt in het honderd loopt. 
 
Raquel Welch was ten tijde van deze film 31 jaar jong en stond op het hoogtepunt van haar roem. Die roem had ze voornamelijk te danken aan haar fysieke verschijning; een groot actrice is ze nooit geweest maar in het westerngenre voelde ze zich blijkbaar goed thuis en in Hannie Caulder is haar acteerwerk aanvaardbaar. De film is geen hoogvlieger maar biedt toch een aardige combinatie van humor, erotiek, bruut geweld en zelfs een vleugje romantiek. Quentin Tarantino vermeldde de film als één van inspiratiebronnen voor Kill Bill (2003). 
 
Bijzonderheid:
 
Welch werd verschillende keren uitgeroepen tot mooiste vrouw ter wereld. Bij de verkiezing van Playboy van de 100 mooiste filmsterren van de 20ste eeuw, eindigde ze derde, na Marilyn Monroe en Jayne Mansfield, maar vóór bijvoorbeeld Brigitte Bardot, Sophia Loren en Elizabeth Taylor. 

Zie ook: http://westernsontheblog.blogspot.be/2016/02/hannie-caulder.htmlFX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7 7 6 6 6.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobytrap:
- The man who shot Liberty Valence (western / drama : 8)
- Colorado Territory (western : 8)
- True Grit (2010) (western / drama : 8)
- Stagecoach (western / drama : 8)
- A Time for Killing (western : 7)


Hoe beoordeelt Boobytrap categorie western eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Hannie Caulder
Hannie Caulder
Hannie Caulder
Achtste-groepers huilen niet:
het is een activerend soort film maar ook een beetje raar film ....
Finding Nemo:
Ga niet zeuren over een film...
Passchendaele:
prachtige film jammer van het einde die mocht niet dood maarja "TOPFILM...
47 Meters Down:
Deel 1 wil ik ook graag 1x zien! Daarnaast zag ik ook Geostorm in 4Dx! Een ...
Kingsman: The Golden Circle:
done...
De storm:
Dat kan, Naomi. ...
Close Encounters of the Third Kind:
Lang geleden gezien. Ik had dezelfde gevoelens: best leuk om naar te kijken...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht