Ant-Man

In 1989 neemt wetenschapper Hank Pym ontslag als blijkt dat hij een technologie heeft ontdekt met potentieel desastreuze gevolgen. Door het veranderen van atomen kunnen levende cellen worden verkleind met behoud van hun oorspronkelijke krachten. Zijn oude werkgever doet er bijna dertig jaar over om deze uitvinding opnieuw uit te vinden. Pym bedenkt samen met zijn dochter Hope een plan om directeur Darren Cross tegen te houden. Hij heeft hierbij de hulp nodig van kruimeldief Scott Lang, die een pak aangemeten krijgt waardoor hij zo klein wordt als een mier en bovendien mieren kan commanderen. Cross heeft echter een vergelijkbaar pak en is geenszins van plan zijn onderneming te laten saboteren.

Ant-Man is een superheld uit de stal van Marvel en wat mij betreft getuigt deze verfilming ervan dat de inspiratie nu echt op is. Tientallen superhelden zijn er de afgelopen decennia al verfilmd, maar met deze worden de grenzen van wat ik accepteer toch aardig opgezocht. Niet alleen is Ant-Man niet bepaald het meest boeiende karakter, wat hier geboden wordt verdient ook de originaliteits- of entertainmentprijs niet.

Ant-Man wordt gepresenteerd als een actiekomedie, maar deed mij vooral herinneren aan jaren tachtig komedie Honey, I Shrunk the Kids (1989). Ook in die film bevinden we ons regelmatig in een kleine wereld, waarbij alles enorm groot is. En toegegeven, grafisch ziet dat er best aardig uit allemaal.

Echter, voor een actiekomedie bevat Ant-Man erg weinig van beide cruciale ingrediënten. Wat komedie betreft zijn het eerder wat kleine grapjes dan dat er echt goede humor geboden wordt. Sterker nog, ik kan me niet herinneren veel te hebben gelachen. Actie is al vrijwel even zeldzaam. Het duurt vooral vrij lang voordat de film een keer op gang is en vervolgens krijg je vooral gevechten tussen insecten te zien. Gaaaaap!

Wat ik dan nog wel aardig vond was de inbedding in het Marvel-universum, met diverse verwijzigingen naar bijvoorbeeld The Avengers en X-Men. Maar al met al is dit drie keer niks en kijk ik absoluut niet uit naar het vervolg dat reeds is aangekondigd. 


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7 5 5 4 4.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- Turbo Kid (actie / humor : 8.5)
- Kingsman: The Secret Service (actie / humor : 7.5)
- Kingsman: The Golden Circle (actie / humor : 7.5)
- Crank: High Voltage (Crank 2) (actie / humor : 7)
- Deadpool (actie / humor : 7)


Hoe beoordeelt Boobema categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobema categorie humor eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Ant-Man
Ant-Man
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand