Patton

Generaal Patton spreekt zijn troepen toe: " A good soldier doesn`t die for his country, he makes his enemies die for theirs! ". Patton is een zeer harde, gedisciplineerder generaal die enerzijds overwinningen behaalt, maar anderzijds zijn troepen tot het uiterste drijft, te hardhandig is en telkens de woede op de nek haalt van de leiding door zijn enorm grote bek en zijn gebrek aan luistervaardigheden.

Hij heeft een concurrent. Niet de Duitsers, maar een Engelse generaal waarmee hij een soort van ongeschreven wedloop naar Berlijn mee doet. Maar deze generaal heeft de media met zich mee en krijgt telkens `de leuke klusjes`. Patton volgt een aantal orders van het high-command niet op, om niet achter te lopen op deze generaal. Dit valt natuurlijk erg slecht bij het high-command maar ook bij zijn troepen die zich moeten opofferen.

Patton lijdt aan grootheidswaanzin, gelooft dat hij voorbestemd is voor iets groots in deze oorlog (maar wat weet hij nog niet). Hij vergelijkt zich dan ook met grote veldheren uit het verleden en bezoekt historische plekken waar in het verleden grote veldslagen plaatsvonden. Het high-command ziet hem echter als half gestoord en daardoor als een pain-in-the-ass. Hij wordt steeds meer weggemoffeld met onbelangrijke taken. Hij weet van zichzelf dat hij niets voorstelt als persoon in een wereld zonder oorlog. Hij raakt dan ook steeds gefrustreerder omdat hij niet kan achterhalen waarvoor hij nou voorbestemd was. Maar voordat de oorlog gewonnen is, zal hij nog een laatste grootse stunt uithalen!

Ik heb deze film maar onder oorlog geschaard, maar het is eigenlijk niet waar de film over gaat! De oorlogsbeelden die te zien zijn, zijn vrij slecht. Maar deze film zal nooit achterhaald raken, aangezien het concept een concept is van alle tijden. Een opperbevelhebber van troepen wordt afgeschilderd die een heel principieel leven leidt en maar een passie heeft: veldslagen winnen. Deze film had zich daarom net zo goed in de romeinse tijd kunnen afspelen. Het concept vind ik al heel goed van de film. Een nadeel is dat de film best lang duurt en af en toe wat saai kan zijn. Dit is met name het geval in het begin, want het duurt even voordat je in de film raakt. Maar eenmaal geboeid, blijft het een aparte film tot het eind!


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
5 8 8 8 7.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobers:
- Lawrence of Arabia (oorlog / drama : 8.5)
- No Man`s Land (oorlog / drama : 7)
- Paths of Glory (oorlog / drama : 7)
- From Here to Eternity (drama / oorlog : 7)
- Platoon (oorlog : 8)


Hoe beoordeelt Boobers categorie oorlog eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobers categorie drama eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Patton
Patton
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand