All Cheerleaders Die

Op de meeste Amerikaanse middelbare scholen heerst een gezonde verdeling in subculturen. Bovenaan de ladder staan natuurlijk de cheerleaders en de American footballspelers. De knappe Maddy heeft een hekel aan dit soort figuren en besluit daarom te infiltreren in de wereld van de cheerleaders. Door een auto-ongeluk komen zij en een aantal andere cheerleaders om het leven. De heks van de school weet de dames echter te reïncarneren. Enige nadeel is dat ze nu een grote behoefte aan bloed hebben. Slachtoffers zijn er gelukkig voldoende voor handen; het gehele footballteam zal er aan moeten geloven.

Heerlijk op z'n tijd zo'n Amerikaanse film over tieners op high school. Toch weten regisseurs McKee en Sivertson hier hun geheel eigen draai aan te geven. Dat komt ongetwijfeld omdat dit een remake is van hun eigen script uit 2001. Die film is echter niet meer te verkrijgen (het was een schoolproject), dus we moeten het met deze nieuwe doen. Dat is dus helemaal geen straf, omdat deze film de ultieme clichés uit het genre weet te mengen met de nodige onverwachte wendingen.

Ook qua vormgeving maakt Cheerleaders Must Die een positieve indruk. De dames zijn bijvoorbeeld stuk voor stuk lekkere wijven en de hunk van de school speelt een fantastische klootzak. De soundtrack bestaande uit electro, hiphop en collegerock sluit ook goed aan op de beelden. 

Toch zijn er wel wat kleine punten van commentaar te geven. Zo stuitert de plot soms wat te snel van de ene gebeurtenis naar de andere, waardoor het verhaal niet altijd logisch overkomt. Ook had de horrorcomponent wel wat sterker aangezet mogen worden. Of zou het een verkapte bezuiniging op bloed zijn? Samenvattend is dit echter een prima horrorkomedie die een eigen smoel weet te behouden binnen dit overvolle genre. 


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 6 7 7 6.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- Braindead (horror / humor : 8.5)
- Evil Dead II (horror / humor : 8)
- Idle Hands (horror / humor : 7.5)
- Bat sin fan dim ji yan yuk cha siu bau (The Untold Story) (horror / humor : 7)
- The Cottage (horror / humor : 7)


Hoe beoordeelt Boobema categorie horror eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobema categorie humor eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?All Cheerleaders Die
All Cheerleaders Die
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand