W Django!

W Django opent met wat geteisem dat een huis binnensluipt om de bewoonster te verkrachten. De vrouw weet daarentegen een geweer te pakken, waarop ze wordt doodgeschoten. Laat dit nu net de echtgenote van de ijskoude revolverheld Django zijn...

Aan de hand van bovenstaande zou je wellicht zeggen dat het geen vrolijke boel zal worden, maar het tegendeel is waar: Aanwijzingen leiden onze revolverheld, gespeeld door Anthony Steffen, naar een stadje dat het toneel vormt voor een hoop slapstick en andere ongein. Aan het cartooneske gebruik van dynamietstaven bijvoorbeeld, zou Wile E. Coyote nog een puntje kunnen zuigen.

Het script van deze spaghetti western is een allegaartje van ideeen afkomstig uit andere (betere) Italo-cowboyfilms als Death Rides a Horse en The Good, the Bad and The Ugly. Zo krijgt Django een Mexicaanse sidekick toebedeeld, die wel erg doet denken aan Tuco uit laatstgenoemde inspiratiebron; al mag vertolker Glauco Onorato mijns inziens de laarzen van Eli Wallach niet eens poetsen.

De film is dus vrij lui geschreven. De prent is hierdoor, verhaaltechnisch, zeer onorigineel en erg voorspelbaar. Waar de vindingrijkheid niet is gaan zitten in het scenario, is er wel inventief omgesprongen met de actiescenes. Deze zijn niet alleen zeer talrijk, maar vaak van een speelse doordachtheid die je eigenlijk alleen maar in spaghetti westerns aantreft. De hoeveelheid theatrale, volslagen onrealistische, sterfgevallen is hierbij enorm. W Django is, simpel gezegd, een schiet-iedereen-verrot-western en verveeld heb ik me hierdoor zeer zeker niet.

Tot slot is het tevens positief dat dit aktievehikel gaandeweg enkel beter wordt, temaar daar de schijtlolligheden goeddeels naar de achtergrond worden verdreven. De muziek van Piero Umiliani dikt het spaghetti western-sfeertje nog verder aan. Indien je op zoek bent naar een rechttoe-rechtaan, actiegeorienteerde western, dan ben je bij W Django aan het juiste adres.

Besproken versie

A Man Called Django
Distributie: Timeless Media Group
Medium: DVD 
Regio: 1
Beeldformaat: 2.35:1
Taal: Engels (Dolby Digital 2.0)
Ondertitels: Geen
Speelduur: 90 minuten


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 5 7 4 6

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- Compañeros (western : 8.5)
- Django (western : 8)
- Se sei vivo spara (western / horror : 8)
- Giù la testa (western : 8)
- Il mio nome è Nessuno (western / humor : 7.5)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie western eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?W Django!
W Django!
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand