Bloody Mama

Dit is een biopic van de legendarische Kate "Ma" Barker, die in de jaren dertig van de vorige eeuw aan het hoofd stond van een bende die voornamelijk bestond uit haar eigen zonen, Herman, Fred, Loyd and Arthur. De historische betrouwbaarheid van de rond haar persoon verweven verhalen wordt overigens betwist.  

De film begint met een korte terugblik naar de vroeg jeugd van Kate, waarin ze werd misbruikt door haar eigen vader en broers. Daarna gaan we door naar de tijd van de Grote Depressie: Ma zet haar echtgenoot op straat en begint met haar vier zonen (de een nog geschifter dan de ander) banken te overvallen; haar oudste zoon Herman is een psycho die het liefst iedereen overhoop zou knallen en al snel loopt het dodental op. Om Herman wat te kalmeren, staat Ma toe dat zijn vriendinnetje Mona zich bij de bende aansluit. De biseksuele Fred brengt een ander mee: de eveneens biseksuele Kevin, die hij heeft leren kennen in de gevangenis. Kevin wordt door Ma geaccepteerd omdat hij een goede chauffeur is en ook omdat ze stiekem een oogje op hem heeft.

Om uit de handen van de politie te blijven, is de bende verplicht om rond te reizen, van staat naar staat. Na een incident met een door Loyd aangerand meisje besluit Ma dat de zaken anders moeten worden aangepakt: geen gedoe meer met vreemde meisjes (wie wat wil doet het maar met Ma of Mona) en ze wil in één keer een grote slag slaan door de miljonair Sam Pendlebury te ontvoeren. De ontvoering slaagt, maar Pendlebury weet zowel Ma als haar zonen psychologisch te bewerken en bovendien zit zijn kapitaal in allerlei investeringen en kan hij het losgeld niet ophoesten. De hele zaak wordt een knoeiboel en uiteindelijk worden Ma en haar bende ingesloten (en afgeknald) door een massale politiemacht ...  

De regisseur, Roger Corman, produceerde meer dan 300 films, vaak met een budget van bijna niks; een vijftigtal daarvan regisseerde hij zelf, de rest gaf hij in handen van vaak erg jonge regisseurs, die in een aantal gevallen later heel beroemd zouden worden. Voor velen geldt hij als de ontdekker van Martin Scorsese. Bloody Mama is één van de beste films die hij zelf regisseerde. Het lage budget zit een beetje in de weg (de montage is soms wat slordig, de locaties zijn lukraak gekozen), maar dat nemen we graag voor lief. De 49-jarige Shelley Winters speelt de bloedige mama met bravoure en verder doen er veel jonge acteurs mee die in de volgende jaren furore zouden maken, zoals Don Stroud, Bruce Dern en niet te vergeten Robert De Niro.



FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
5 7.5 7.5 7 7

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobytrap:
- Dalkomhan insaeng (A Bittersweet Life) (misdaad / drama : 8)
- White Heat (misdaad / film-noir : 8)
- 2:22 (misdaad : 7.5)
- Mesrine: L'ennemi public n°1 (misdaad / drama : 7.5)
- Dillinger (misdaad / actie : 7)


Hoe beoordeelt Boobytrap categorie misdaad eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?



Bloody Mama
Bloody Mama
Bloody Mama




Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google





Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand