A Cadaver Christmas

Kerstmis. In het kadaverlaboratorium van een universiteitsgebouw is een zombie-uitbraak gaande. Een verknipte professor heeft namelijk lopen experimenteren op de lijken met een serum. Onder leiding van de schoonmaker gaat een groepje stumpers de strijd aan met de ondoden...

Met het kerstfeest heb ik niet zoveel, maar om toch een beetje in de stemming ervoor te komen bekijk ik tijdens de feestdagen steevast een kersthorrorfilmpje. Ik had echter beter iets anders kunnen uitkiezen dan A Cadaver Christmas, want de film viel slechter dan een kalkoen zonder vulling.

Het betreft hier een horrorkomedie, zoveel is zeker, maar zowel de humor- als griezelelementen werken voor geen meter. De film doet vooral aan als een slappe Evil Dead kloon.

De grollen zijn 9 van de 10 keer niet leuk. Een necrofiliegrap en de flashback met de geschifte professor vormen eigenlijk het enige geslaagde in het humordepartement. Ongelooflijk stupide is wanneer de zombies worden bevochten met kerstversiering. Hoe kom je er op.

A Cadaver Christmas heeft vreselijke special effects. Het geheel oogt hierdoor enkel knullig en eng of goor wordt het derhalve nauwelijks. De makers hadden vantevoren beter een paar films van Lucio Fulci bekijken, om te zien hoe dit wel moet worden uitgevoerd. Wat me daarentegen het meeste stoorde is de continu aanwezige, kunstmatige, printschade. Je weet wel, de meest achterlijke cineamtografische uitvinding aller tijden van guru Tarantino, om een soort grindhouse gevoel op te roepen. Irritant. En superslecht.

Onsympathiek vind ik de film niet. Het is een zeer goedkope film en er wordt geroeid met de riemen die er zijn. En dat is niet veel. Maar er wordt bar weinig visie tentoon gespreid en de plot had het gerust kunnen doen met de helft van de speelduur. Ik hoop dat de makers meer plezier hebben beleefd aan het draaien van de film, dan ik aan het kijken ervan. Om met iets positiefs af te sluiten (spoiler): De helden worden op het einde van de film ingerekend, daar ze verantwoordelijk zouden zijn voor een massamoord. Eerlijk is eerlijk, dat is alleraardigst.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
2 4 4 3 3.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- The Texas Chainsaw Massacre 2 (horror / humor : 7)
- Kiseichuu: Kiraa Pusshii (Sexual Parasite: Killer Pussy) (horror / humor : 7)
- The Return of the Living Dead (horror / humor : 7)
- An American Werewolf in London (horror / humor : 7)
- The Toxic Avenger (horror / humor : 7)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie horror eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie humor eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?



A Cadaver Christmas




Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google





Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand