Catwoman

Catwoman is een van de sidekicks en potentiële liefjes van Batman. Een echte grote superheldin kan ze echter niet genoemd worden. Toch vond men het in Hollywood een goed idee om dit karakter een eigen film te geven. Deze is slechts losjes op de originele Catwoman gebaseerd.

Patience Phillips is een nogal verlegen en enigszins nerderige reclameontwerpster voor een cosmeticabedrijf. Ze krijgt de kans om de reclame van het nieuwe product Beau-Line te ontwerpen. Bij toeval ontdekt ze echter dat dit smeersel zeer extreme neveneffecten heeft, waardoor gebruikers het voor altijd zullen moeten blijven gebruiken. Directeur Hedare betrapt Patience en besluit haar te vermoorden.

Patience blijkt echter niet dood te zijn. Sterker nog, ze heeft bovennatuurlijke krachten gekregen, geïnspireerd op die van een kat. In haar nieuwe vorm besluit ze haar oude werkgever aan te pakken. Ondertussen moet ze met haar hernieuwde krachten ook nog een mogelijk vriendje aan de haak proberen te slaan.

Deze film is toch enorm slecht ontvangen?
Klopt. Door velen wordt Catwoman zelfs gezien als één van de allerslechtste films allertijden. De film ontving zeven nominaties voor een Golden Raspberry, waarvan er vier werden verzilverd. Hoofdrolspeelster Halle Berry was zo sportief de prijs op te halen en sprak aldaar: "First of all, I want to thank Warner Brothers. Thank you for putting me in a piece of shit, god-awful movie."

Is al die kritiek terecht?
Absoluut. Catwoman is werkelijk niet om aan te zien. Het afgrijselijke verhaal, met een nauwelijks aanwezige plot, is nog niet eens het grootste probleem van deze rolprent. Qua acteerprestaties wordt er over de gehele linie zwaar ondergepresteerd. Actie is nauwelijks aanwezig en dat in een superheldenfilm. De transformatie van Patience Phillips van nerd naar held is nauwelijks uitgewerkt. En zo kan ik nog wel even door gaan.

Waarom kijk je überhaupt naar zo'n film?
Ten eerste neem ik kritieken niet altijd serieus. Ten tweede wil ik de superheldenspecial op deze pagina graag compleet maken. Wat dat eerste betreft had ik in dit geval natuurlijk beter moeten weten. De kans dat een film met dergelijke vernietigende kritieken tóch goed blijkt te zijn is natuurlijk behoorlijk klein. Wat het tweede betreft; job done. Nu snel verder naar een fatsoenlijke film.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
4 2 3 3 3

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- Fatal Attraction (thriller / romantiek : 7.5)
- Spellbound (thriller / romantiek : 6.5)
- The Adjustment Bureau (thriller / romantiek : 6.5)
- Rebecca (romantiek / thriller : 6)
- North by Northwest (thriller / avontuur : 9)


Hoe beoordeelt Boobema categorie thriller eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobema categorie romantiek eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Catwoman
Catwoman
De Eetclub:
Bijna alle Nederlanderse films / series zie je het accent sex .. flirten ec...
Undercover:
: ...
Jing wu men (Fist of Fury):
Weet je misschien uit welk land de film kwam? ...
Home Alone:
vieze tiefes film. met je vuile kanker hoofd...
Het Schnitzelparadijs:
Saus...
Star Wars: Episode I - The Phantom Menace:
Goede film...
Schone Handen:
harses willem...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Specials die ermee te maken hebben:

Superheldenfilm
Subgenre

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht