Basic Instinct 2

Ik wist dat deze film niet veel voorstelde (werkelijk alle kritieken waren negatief), maar wilde hem toch zien. Aanvankelijk leek het allemaal nog wel mee te vallen, de openingsscène is niet slecht en er doen een paar goede acteurs en actrices in mee, maar de film zakt al snel door het ijs en komt daarna nooit meer boven water.

Die openingsscène dan: Sharon Stone (opnieuw als de hitsige schrijfster die alle perversiteiten uit haar romans zelf uitprobeert) zit achter het stuur terwijl ze wordt bevredigd door haar duopassagier. Sharon komt klaar, de auto raakt te water en de duopassagier verdrinkt. Althans: daar lijkt het op. Volgens de patholoog-anatoom was het slachtoffer al overleden voordat de auto te water geraakte. Er wordt een psychiater op de zaak gezet die de mentale toestand van miss Stone moet onderzoeken, maar de man valt natuurlijk als een blok voor haar. En intussen valt het ene slachtoffer na het andere, en alle slachtoffers wijzen naar zowel de schrijfster als haar psychiater.

De film had al rond de eeuwwisseling gemaakt moeten worden, maar werd telkens uitgesteld omdat regisseurs en acteurs (onder wie Paul Verhoeven en Michael Douglas) afzegden. Sharon Stone wilde per se dat de film gedraaid werd en dreigde de productiemaatschappij voor de rechtbank te slepen wegens contractbreuk. Toen de productie uiteindelijk werd opgestart (veertien jaar na het origineel) was ze echter 48 en voelde ze zich erg onzeker over haar rol.

Deze sequel speelt zich af in Londen i.p.v. in San Francisco, en de mooie fotografie van de Britse hoofdstad is eigenlijk het enige pluspunt. We missen de aanpak van Verhoeven en ook wel een beetje de aanwezigheid van Douglas, vergeleken met hem is Morrissey een koorknaap. Stone heeft nog steeds een welgevormd onderstel, maar die facelift en borstimplantaten hebben haar geen goed aan gedaan. We krijgen één woeste, bijna pornografische seksscène met Morrissey en Flora Montgomery, en een korte, voyeuristische scène met Stone die deelneemt aan een orgie, maar dat is het dan. Ook voor de seks hoef je dus niet te kijken. Vergeet het maar.

Voor wie per ongeluk op een onvolledige versie stuit, zijn hier de uit de bioscoopversie verwijderde scènes.FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 4 1 1 3

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobytrap:
- Basic Instinct (thriller / erotiek : 7.5)
- The Crush (thriller / erotiek : 6.5)
- Nude per l'assassino (thriller / erotiek : 6.5)
- Zomerhitte (thriller / erotiek : 6.5)
- Alla Ricerca del Piacere (thriller / erotiek : 6)


Hoe beoordeelt Boobytrap categorie erotiek eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobytrap categorie thriller eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Basic Instinct 2
Basic Instinct 2
Basic Instinct 2
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand