El Zorro justiciero

Don Diego, oftewel Zorro, helpt een sukkel uit de brand die het onschuldig slachtoffer is van de gemene plannen van een grootgrondbezitter...

Het stikt van de Zorro-films en ze hebben bijna allemaal nagenoeg hetzelfde plotje. Ook hier hangt de aristocraat in kwestie, in anonimiteit, de nobele held uit.

De avonturen van Zorro vallen volgens velen in het genre western, doch hiermee kan ik het moeilijk eens zijn. In deze film van Rafael Romero Marchent spreekt Zorro echter met zijn pistool in plaats van dat hij Z'tjes loopt te kerven met zijn sabel. Gecombineerd met een typische spaghetti western cast en crew levert dit dan ook niet zozeer een oubollig avonturenfilmpje op, maar zowaar iets dat het predikaat western ook daadwerkelijk verdient. 

Ook de wat theatraal ogende klassieke verschijning van de held wordt in de ban gedaan. De cape ontbreekt, alsook het domme maskertje. Uiteraard loopt Zorro wel in het zwart rond, maar is hij onherkenbaar gemaakt in ninja stijl. De halsbrekende toeren van Zorro doen bijkans vermoeden dat hij inderdaad ninjutsu training heeft genoten. Hij klimt en klautert wat af, springt van grote hoogtes en doet de meest ongelooflijke stunts op een galopperend paard. Voor een een op een gevecht draait hij zijn hand evenmin om.

Hoewel verre van groots is dit een van de betere Zorro films. De prent is, met name naar het einde toe, vrij actierijk met veelvuldige- en massale schietpartijen.

Fabio Testi doet het minimaal twee klassen slechter dan bijvoorbeeld Alain Delon in Duccio Tessari's Zorro, maar is niet al te slecht gecast als de tielheld. Verder zijn er wat bekende spaghetti westernkoppen aanwezig, onder wie Frank Braña die eens de good guy mag spelen en heeft set dresser Demofilo Fidani zijn dochter Simonetta Vitelli, die de mooie dame in nood speelt, meegenomen. Tot slot is de muziek van Lallo Gori, die de spaghetti western sfeer versterkt, bijzonder aardig.FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 5 6 3 6

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- Compańeros (western : 8.5)
- Django (western : 8)
- Se sei vivo spara (western / horror : 8)
- Giů la testa (western : 8)
- Il mio nome č Nessuno (western / humor : 7.5)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie western eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?El Zorro justiciero
Achtste-groepers huilen niet:
het is een activerend soort film maar ook een beetje raar film ....
Finding Nemo:
Ga niet zeuren over een film...
Passchendaele:
prachtige film jammer van het einde die mocht niet dood maarja "TOPFILM...
47 Meters Down:
Deel 1 wil ik ook graag 1x zien! Daarnaast zag ik ook Geostorm in 4Dx! Een ...
Kingsman: The Golden Circle:
done...
De storm:
Dat kan, Naomi. ...
Close Encounters of the Third Kind:
Lang geleden gezien. Ik had dezelfde gevoelens: best leuk om naar te kijken...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Specials die ermee te maken hebben:

Rafael Romero Marchent
Regisseur
Lallo Gori
Componist

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht