The Death of the Incredible Hulk

Dr. David Bruce Banner werkt als sullige schoonmaker undercover in een overheidslaboratorium. De kracht die bij mensen vrijkomt in panieksituaties vond hij reuze interessant en hierop deed hij experimenten op zichzelf, met verstrekkende gevolgen: Bij tijd en wijle verandert hij namelijk in de Hulk, een groene spierbundel met bovenmenselijke kracht. Nu vindt hij het niet zo top meer en wil hij de genetische mutatie in zijn brein ongedaan maken en dus sluipt hij 's nachts met kutsmoejses het lab binnen om aan het omkeringsproces te werken. Banner vindt een vriend in een belangrijke wetenschapper, maar deze raakt in een coma door toedoen van een schimmige bende die op de geheimen van het lab uit is...

Als rotjochie keek ik met veel plezier naar de serie waarvan deze tv-film het sluitstuk vormt. Ik vond het supergeinig als die kerel kwaad werd en hierop veranderde in een groene bruut die zich gedraagt als een ongeleid projectiel. Twijfelen deed ik dan ook niet toen ik dvd in een graaibak zag liggen voor één hele euro.

Ik heb opnieuw enige genoegdoening uit deze Hulkversie kunnen halen, maar de film kwam op mij over als een te lange aflevering. Er zit simpelweg te weinig in dat niet in een enkele episode had kunnen worden gestopt. Het verhaal op zich is ook vrij matig.

Het einde daarentegen vond ik wel geslaagd, met de Hulk die op koelbloedige wijze twee mensen vermoord door een helikopter te doen ontploffen, maar hierbij zelfmoord pleegt.

Bill Bixby neemt de regie voor zijn rekening en speelt tevens Dr. David Bruce Banner. Het vertolken van de Hulk laat hij verstandigerwijs over aan Lou Ferrigno, die hiermee een wel erg simpele rol heeft: Een beetje brullen en dwars door muren heen lopen.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
4 5 5 5 5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- THX 1138 (science fiction : 7.5)
- Altered States (science fiction / thriller : 7)
- The Matrix (science fiction / actie : 6.5)
- The Time Machine (science fiction : 6.5)
- Body Snatchers (science fiction / thriller : 6.5)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie science fiction eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?



The Death of the Incredible Hulk
The Death of the Incredible Hulk




Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google





Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand