Requiescant

Een Mexicaans jochie overleeft een bloedbad aangericht door de geschifte aristocraat Ferguson, die het op het land van de Mexicanen had voorzien. Het kind wordt opgepikt door een religieuze familie, die hem laten opgroeien als hun eigen zoon.

Jaren later loopt de ´zus´ van de hoofdpersoon weg en gaat hij naar haar op zoek. Al doende komt hij erachter wie hij werkelijk is en gaat hij de confrontatie aan met Ferguson en diens trawanten...

Effective spaghetti western die zowel weet te boeien als te vermaken. De prent heeft politieke ondertonen die de enigszins magere plot wat meer body geven, maat het zijn bovenal de kenmerkende personages die het verhaal voortstuwen.

Lou Castel doet het goed als Requiescant, de titelfiguur met een bijbel in de linkerhand en een colt in de rechter. Het is echter Mark Damon die de show steelt als de nichterige psychopaat Ferguson. Het is wat mij betreft het beste wat de acteur ooit heeft gedaan. Vermeldenswaardig is verder de aanwezigheid van cineast Pier Paolo Pasolini in de cast als leider van een groepje Mexicaanse rebellen.

Ondanks de politieke lading laat de film zich licht verteren. Qua gewelddadigheden mag de film er echter zijn. De slachting in het begin, het aparte duel in de saloon, maar bovenal het drink en schiet spelletje dat Castel en Damon spelen zijn geweldige, bizarre scènes.

Riz Ortolani houdt de muziek simpel, maar het werkt uitstekend. Met name een paar onheilspellende gitaarakkoorden zijn uiterst effectief.

Puik werk van regisseur Carlo Lizzani, die ermee een betere western afleverde dan zijn andere cowboyfilm The Hills Run Red.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 7 8 7 7.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- Compańeros (western : 8.5)
- Django (western : 8)
- Se sei vivo spara (western / horror : 8)
- Giů la testa (western : 8)
- Il mio nome č Nessuno (western / humor : 7.5)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie western eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Requiescant
Achtste-groepers huilen niet:
het is een activerend soort film maar ook een beetje raar film ....
Finding Nemo:
Ga niet zeuren over een film...
Passchendaele:
prachtige film jammer van het einde die mocht niet dood maarja "TOPFILM...
47 Meters Down:
Deel 1 wil ik ook graag 1x zien! Daarnaast zag ik ook Geostorm in 4Dx! Een ...
Kingsman: The Golden Circle:
done...
De storm:
Dat kan, Naomi. ...
Close Encounters of the Third Kind:
Lang geleden gezien. Ik had dezelfde gevoelens: best leuk om naar te kijken...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht