Die Goldsucher von Arkansas

Iets met cowboys en Indianen, dat is ongeveer de onderhavige plot. En wat goud. Al met al wordt het, verhaaltechnisch, tamelijk eenvoudig gehouden bij deze Sauerkraut western.

Hoewel het scenario geen verrasingen brengt is er in de rolverdeling, op verrassende manier, geblunderd. Minder verrassend was het namelijk geweest indien Horst Frank en Mario Adorf van rol hadden gewisseld. Adorf overtuigt hier namelijk niet als slechterik. Dit had de tot good guy rol veroordeelde Frank een stuk beter gedaan.

De man die top billing kreeg in de versie die ik zag is Brad Harris. Zijn rol is vrij groot, maar hij weet er totaal geen stempel op te drukken. Onderhoudender dan de vertolking in kwestie is het interview met hem, een extraatje op de Koch Media dvd, bijna 50 jaar na het opnemen van de film.

Vreselijk zijn de Duitstalige muzikale nummers die ten gehore worden gebracht. Over 'Gold' (spreek uit op zijn Duits) en zo. Maar dat geldt evenzo voor de kostumering die te schoon en afgezaagd is om enige geloofwaardigheid te triggeren.

De Engelse titel van de film luidt: Massacre at Marble City. Stront aan de knikker dus, als je de titel mag geloven. Een aardig bloedbadje vindt inderdaad plaats op het einde. Een lekker uitgerekte actiescène waarin vrij veel mensen het loodje leggen.

Ach, Die Goldsucher von Arkansas is vrij goed gemaakt. Er is echter vrij weinig spaghetti western achtigs aan. En dat is nu juist hetgene waarnaar ik op zoek ben in Europese westerns. Het verhaal is bovendien veel te infantiel om te beklijven.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 6 6 4 5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- Compa˝eros (western : 8.5)
- Django (western : 8)
- Se sei vivo spara (western / horror : 8)
- Gi¨ la testa (western : 8)
- Il mio nome Ŕ Nessuno (western / humor : 7.5)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie western eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Die Goldsucher von Arkansas
Simon:
homos...
Achtste-groepers huilen niet:
het is een activerend soort film maar ook een beetje raar film ....
Finding Nemo:
Ga niet zeuren over een film...
Passchendaele:
prachtige film jammer van het einde die mocht niet dood maarja "TOPFILM...
47 Meters Down:
Deel 1 wil ik ook graag 1x zien! Daarnaast zag ik ook Geostorm in 4Dx! Een ...
Kingsman: The Golden Circle:
done...
De storm:
Dat kan, Naomi. ...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht