Corri uomo corri

Dit Run, Man, Run is een vervolg op The Big Gundown, al zou je deze rustig kunnen bekijken zonder het eerste deel gezien te hebben. Cuchillo keert terug en dat is feitelijk het belangrijkste. Deze messengooiende, Mexicaanse pauper die niet zoveel kwaad in de zin heeft, is ditmaal de spil in een zoektocht naar $3 miljoen aan goud, hetgeen uiteraard zorgt voor de nodige dubieuze figuren in zijn kielzog...

Regisseur Sergio Sollima zorgt wederom voor goed, avontuurlijk vermaak met deze spaghetti western tegen de achtergrond van de Mexicaanse revolutie. Tomas Milian draagt de prent met verve, zoals het een hoofdrolspeler betaamt. De ondersteunende cast mag er echter ook zijn. Zowat alle karakters wordt iets sprekends meegegeven, maar het zijn er ietwat teveel naar mijn smaak.

Wanneer ik de film naast The Big Gundown leg, is er mijns inziens geen voor- of achteruitgang te bespeuren. Beide films zijn ongeveer van hetzelfde niveau, met een nagenoeg identieke (tamelijk episodische) vertelwijze. Het maakt de film goed geschikt voor een paar luie uurtjes; wat spaghetti westerns betreft eigenlijk een film die te klein is voor het tafellaken, maar te groot voor het servet.

Sollima wist hoe hij een film moest draaien, zoveel is zeker. De beelden, de muziek en de acteerprestaties weten goed te overtuigen. Ook het vleugje politiek doet de film geen kwaad. Run, Man, Run is echter niet episch genoeg om de speelduur van 2 uur te rechtvaardigen. Hiervoor meandert de prent te veel naar het einde toe, terwijl verrassingen ontbreken. Er had gerust een half uurtje afgekund. Niettemin is er sprake van een zeer geslaagde spaghetti western, die met recht het predikaat klassieker verdient.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 7 8 6 7

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- Compañeros (western : 8.5)
- Django (western : 8)
- Se sei vivo spara (western / horror : 8)
- Giù la testa (western : 8)
- Il mio nome è Nessuno (western / humor : 7.5)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie western eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Corri uomo corri
Corri uomo corri
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand