Nightbreed

Aaron Boone heeft last van nachtmerries over de mysterieuze stad Midian en loopt hiervoor bij psychiater Decker. Deze doet Boone geloven dat hij een seriemoordenaar is. In werkelijkheid is Decker echter zelf een mysterieuze, gemaskerde slachter. Als hij van zijn therapeut onder valse voorwendselen drugs krijgt toegediend en dientengevolge een ongeluk krijgt, komt hij in aanraking met de bewoners van Midian. Dit zijn freaks en outcasts die in de gewone maatschappij geen plaats hebben. Decker is voornemens al deze zogenaamde nightbreed uit de weg te ruimen en jaagt daarom op Boone en zijn nieuwe vrienden.

Clive Barker schreef het verhaal en regisseerde deze film. Daarna werd Nightbreed door filmbonzen verknipt tot een film waar Barker zijn visie niet in herkende. De film werd bovendien vermarkt als een slasher, terwijl de prent dat nadrukkelijk niet is. Het gevolg was een commerciële flop die door de pers werd neergesabeld. Later zou Nightbreed echter een cultstatus krijgen als de Star Wars van de horrorfilm.

In de archieven van de filmstudio zijn recentelijk originele opnamen van Nightbreed gevonden. Fans hebben deze rauwe tapes gebruikt om de film te maken zoals Barker hem ooit bedoeld had. Met ruim een uur extra materiaal zou dit in de buurt moeten komen van het werk zoals het ooit bedoeld was. Deze extended versie is inmiddels op beperkte schermen in Amerika vertoond, onder luid gejuich van het aanwezige publiek.

Afijn, ik heb bovenstaande lange versie niet gezien, maar deed het met de originele bioscoopversie. Ook ik stoorde me aan het slecht uitgewerkte verhaal en dito karakters. Dit wordt echter teniet gedaan door de fantastische sfeer die Nightbreed uitademt en de zeer fantasierijke karakters die Midian bevolken. Ik ben dan ook erg benieuwd naar de langere versie en wacht rustig af tot deze op dvd verschijnt. Tot die tijd moeten we het doen met deze versie, die ik iedereen van harte aan kan raden.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7 6 8 7 7

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- 1408 (horror / fantasy : 6)
- Livide (horror / fantasy : 6)
- Trolljegeren (Troll Hunter) (fantasy / horror : 6.5)
- Braindead (horror / humor : 8.5)
- The Evil Dead (horror : 8.5)


Hoe beoordeelt Boobema categorie horror eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobema categorie fantasy eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Nightbreed
Nightbreed
Nightbreed
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand