Ride the Wind

Twee zakenmannen, een dromer en een harde gast van de praktijk zetten de Pony Express op. Jonge gastjes die niet al te veel wegen brengen, te paard, post van Missouri tot de Stille Oceaan. Maar hierbij moeten ze door het gebied van chief Winnemucca en die heeft het niet zo op blanke postbodes in zijn achtertuin...

Al werd Ride the Wind in Europa in de markt gezet als een speelfilm, feitelijk is het een dubbelaflevering van de western serie Bonanza (episodes 17 en 18 van seizoen 7). Regisseur William Witney, niet onbekend met het wilde westen, pakt het daarentegen filmisch aan. De beelden zijn niet verkeerd en het verhaal steekt aardig inelkaar.

Nauurlijk doet dit Bonanza vehikel bij tijd en wijle wat oubollig aan. Het is immers Amerikaans westernvermaak voor een breed publiek. Als folkloristisch kun je het gerust typeren wat hier wordt voorgeschoteld. De plot is er namelijk een rond de Pony Express, een waargebeurd sterk staaltje uit de tijd van het wilde westen.

Ik verwachtte niet zoveel van deze 'film', maar uiteindelijk was het niet vervelend hem een keer te zien. Op een gegeven moment deed dit werk mij denken aan Winnetou, met zijn afgezaagde behandeling van het Indianenthema. Maar dat maakte het voor mij alleen maar leuker. Bovendien worden er flink wat Indianen afgeknald en laten ook de Indianen zich, wat gewelddadigheden betreft, niet onbetuigd. Verrassend, daar het begin niet veel geschiet of ander geweld leek te beloven.

Het acteerwerk van de reguliere Bonanza cast viel mij tegen. Dit is over het algemeen nogal houterig en theatraal. Ride the Wind moet het mijns inziens veel meer hebben van Rod Cameron als hardass baas en DeForest Kelley als sneaky journalist.

Hoewel Bonanza niet mijn ding is, moet ik concluderen dat Ride the Wind er beter inging dan ik aanvankelijk dacht. Nieuwsgierig naar de serie ben ik er echter niet door geworden. Het zal allemaal wel, die avontuurtjes van Litte Joe en Big Hoss.

Besproken versie

Bonanza
Distributie: NTA Home Entertainment
Medium: VHS
Beeldformaat: 4:3
Taal: Engels
Ondertitels: Nederlands
Speelduur: 100 minuten (PAL)    


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 6 6 5 5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- Compa˝eros (western : 8.5)
- Django (western : 8)
- Se sei vivo spara (western / horror : 8)
- Gi¨ la testa (western : 8)
- Il mio nome Ŕ Nessuno (western / humor : 7.5)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie western eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Ride the Wind
Simon:
homos...
Achtste-groepers huilen niet:
het is een activerend soort film maar ook een beetje raar film ....
Finding Nemo:
Ga niet zeuren over een film...
Passchendaele:
prachtige film jammer van het einde die mocht niet dood maarja "TOPFILM...
47 Meters Down:
Deel 1 wil ik ook graag 1x zien! Daarnaast zag ik ook Geostorm in 4Dx! Een ...
Kingsman: The Golden Circle:
done...
De storm:
Dat kan, Naomi. ...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht