Testa o croce

Beschuldigd van de moord op haar man, de bankdirecteur, wordt de mooie Shanda verkracht en voor dood achtergelaten in de woestijn door twee deputies. Een voortvluchtige outlaw, wie de galg wacht, lapt haar op en wil het onrecht dat haar is aangedaan wreken...

Uiterst onevenwichtige Italo-western van regisseur/schrijver Piero Pierotti. De film legt vrij weinig kwaliteiten aan de dag, maar is wel zo quirky dat `ie ook weer niet verveelt. Standaard gekruid is de spaghetti die Pierotti ons voorschotelt namelijk allerminst.

Een afgrijselijke bar room brawl waarin een leger gefrustreerde vrouwen een saloon kort en klein slaat, daar er lekkere wijven optreden lijkt de toon te zetten. Een zeer slechte comedy western toon dus.

De film verandert echter ineens in iets dat toch wel enigszins sinister te noemen valt. Zo staat een rijke vrouw zich te verlekkeren aan de aanblik van een saloonmeid die met de zweep wordt geslagen door een andere gefrustreerde dorpbewoonster. De vrouw in kwestie is overigens de spil in het moordmysterie, althans wat daarvoor moet doorgaan, en zal later nog een paar seksueel afwijkende duiten in het zakje doen.

Het plotje van de kerel die een beetje moe is van het opgejaagd worden en besluit om via een nobele daad verkapte zelfmoord te plegen is mijns inziens niet al te best. Zijn romance met de beschadigde vrouw weet evenmin te beklijven.

De bizarre zijwegen die worden ingeslagen maken de film enigszins de moeite waard. Maar zo heftig is het allemaal ook weer niet. Er wordt vooral met suggestie gewerkt en vrijwel nergens is de film expliciet wat dat betreft. Afgezien hiervan, en het feit dat een aantal leuke dames komt opdraven, is Testa o croce een zeer matige spaghetti western die je snel zal vergeten.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
5 6 6 7 6

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- Compa˝eros (western : 8.5)
- Django (western : 8)
- Se sei vivo spara (western / horror : 8)
- Gi¨ la testa (western : 8)
- Il mio nome Ŕ Nessuno (western / humor : 7.5)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie western eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Testa o croce
Testa o croce
Simon:
homos...
Achtste-groepers huilen niet:
het is een activerend soort film maar ook een beetje raar film ....
Finding Nemo:
Ga niet zeuren over een film...
Passchendaele:
prachtige film jammer van het einde die mocht niet dood maarja "TOPFILM...
47 Meters Down:
Deel 1 wil ik ook graag 1x zien! Daarnaast zag ik ook Geostorm in 4Dx! Een ...
Kingsman: The Golden Circle:
done...
De storm:
Dat kan, Naomi. ...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht