The House on Telegraph Hill

Victoria Kowelska raakt in concentratiekamp Bergen Belsen bevriend met medegevange Karin Dernakova. Wanneer deze vlak voor het einde van de oorlog overlijdt steelt Victoria haar identiteit. Een mooie toekomst in San Francisco lijkt haar vooruitzicht. Ze trouwt met de man die voogd is van ´haar´ kind en betrekt een mooi huis op Telegraph Hill. Hierbovenop  maakt ze aanspraak op een flinke erfenis van ´haar´ tante Sofia.

Maar het huis komt met een jaloerse nanny en de priemende ogen van tante Sofia´s schilderij. Daarnaast is manlief niet wie hij lijkt en mengt zich een dubieuze vriend van de echtgenoot zich in de plot...

De film komt wat houterig op gang met toneelachtig acteerwerk en de voice over van de protagoniste. Gaandeweg lijkt zich echter een aardige film noir te ontwikkelen. Victoria Kowelska lijkt zich namelijk te ontpoppen als de femme fatale van dienst. Dat ze niet zo mooi is als het verhaal doet voorkomen liet ik hierbij voor lief. Helaas begint ze zich als een moeder te gedragen. Ook een buitenechtelijke affaire komt niet van de grond.

Spoilers
Het personage dat aanvankelijk de stumper van het verhaal lijkt blijkt echter de kwade genius. Met een geraffineerd plan zette de man zijn zinnen op het te verdelen fortuin. De tante had hij al uit de weggeruimd en ook voor Victoria en het jochie had hij een moord in gedachten. Maar helaas, zover komt het allemaal niet.

Ik vond de film wegens de thrillersfeer wel enigszins om aan te gluren, maar er gebeurde niet waarop ik hoopte. Eigenlijk had de film qua intriges best veel weg van een aflevering van As the World Turns. Maar dan wat beter gemaakt. Bovendien vond ik het onplezierig om naar actrice Valentina Cortesa te kijken. Met haar jankerige uitstraling was ze geschikt voor de rol, maar die rol was sowieso matig geschreven. En dat geldt voor het gehele scenario dat slechts twee echt spannende scènes voortbrengt.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
5 6 6 5 5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- Nightmare Alley (film-noir : 7.5)
- M (film-noir : 7)
- Key Largo (film-noir : 7)
- Suspicion (film-noir : 7)
- Detour (film-noir : 7)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie film-noir eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?The House on Telegraph Hill
The House on Telegraph Hill
The House on Telegraph Hill
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht