La noche de los mil gatos

Katten. De hoofdpersoon in deze afgrijselijke film heeft er wel duizend. Ik heb er thuis slechts eentje rondlopen, maar als ik die negentig minuten had gefilmd, was er beduidend meer vermaak uitgerold dan het geval bij La noche de los mil gatos. Want als er een ding vaststaat is dat het een ongelooflijk saaie film is.

Hugo (Stiglitz) is een playboy die een klooster in Acapulco betrekt samen met Dorgo, een onooglijke butler die een paar klappen van de molina heeft gehad, om het zo maar eens te uit te drukken. Verzamelen zit in Hugo's bloed. Maar waar zijn ouders collecties porcelein en schilderijen hadden, houdt Hugo duizend katten in een kooi. En wat eten katten? Jongedames natuurlijk! En dus gaat Hugo in zijn helicopter op zoek naar vrouwen. Eerst om ermee te wippen en dan mogen ze dienen als kattenvoer. De hoofden van de slachtoffers worden wel bewaard voor het nageslacht, want Hugo verzamelt ook hoofden. Dit gaat lange tijd goed, totdat de katten massaal uitbreken...
 
La noche de los mil gatos
 
Going loco down in Acapulco,
If you stay too long.
Yes you'll be going loco down in Acapulco,
The magic down there is so strong
- Four Tops
 
Van veelfilmer René Cardona Jr. had ik reeds het geslaagde El ataque de los pájaros, over moordzuchtige vogels, gezien en het artwork voor La noche de los mil gatos is geweldig. Vooraf leek er dan ook een exploitatieve dierenhorrorfilm in het verschiet te liggen; goed vermaak voor de zaterdagavond. Hoewel er beduidend meer poesjes in zitten dan bij de gemiddelde pornofilm, komen ze veel minder in actie. Veel meer dan vermalen vrouwen, die kooi in worden geslingerd, opeten doen ze niet. Slechts de eindscène, waarin de beesten ontsnappen, is de moeite waard. Zoals je waarschijnlijk wel kunt raden is Hugo hierin de Sjaak.

Een film die kan bogen op slechts een goed fragment kan natuurlijk rekenen op een fikse onvoldoende. Voordien valt de film continu in de herhaling. Met name het feit dat Hugo talloze malen met zijn helicopter eropuit trekt om vrouwen te begluren is vreselijk. De eerste keer lachte ik om deze frats, maar dat hield snel op wanneer ik weer (en weer) het geronk hoorden van de wentelwieken. Afgezien van Hugo's rare hobby's gedraagt hij zich net als andere rijkeluismannetjes. Het enige dat hij verder doet is wat golfen en chillen in zijn zwembad met alcohol en bikini babes. En da's gewoon ronduit boring. De houten Klaas vertolking van Stiglitz doet hier nog een schep bovenop. Technisch is de film ook al niet om over naar huis te schrijven. Met name de amateuristische montage doet pijn aan de ogen. Nee, doe jezelf een lol en spendeer je tijd anders. Miauw.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
3 5 4 3 2.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- Koroshiya 1 (Ichi the Killer) (horror / misdaad : 8.5)
- Blood Sucking Freaks (horror : 8)
- La noche del terror ciego (horror : 8)
- Phantasm (horror : 7.5)
- The Innocents (horror : 7.5)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie horror eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?La noche de los mil gatos
La noche de los mil gatos
La noche de los mil gatos
:
Dat je klaarblijkelijk niets van de film hebt begrepen, kan de beste overko...
Valerian and the City of a Thousand Planets:
Moet je zelf weten. Zie maar wat je het beste vindt. Als de besprekingen mi...
The Boy in the Striped Pyjamas:
ik vind het echt leuk dat er zulke films zijn. vooral het einde is super le...
Kruistocht in Spijkerbroek (Crusade in Jeans):
Tv ...
Fury:
ik kan hier echt van genieten , super gezellig...
Red Sparrow:
moet je doen. is gewoon een prima film dit....
Enemy Mine:
Ik heb `m indertijd ook eens half bekeken (en toen afgezet). leuk idee, sle...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht