Little Nicky

De heerschappij van Satan is na 1000 jaar voorbij en het is tijd voor hem om een nieuwe Satan aan te wijzen. De kandidaten zijn zijn drie zoons Adrian, Cassius en Nicky. De eerste twee zijn superstoere dudes, die de hel nog strakker willen gaan regeren dan papa. Nicky daarentegen is een enorme loser met een scheve bakkes, die eigenlijk een hele brave duivel is. Maar, omdat Satan geen keuze kan maken, besluit hij zelf nog 1000 jaar te blijven heersen in de Hel. Adrian en Cassius pikken dit niet en ze vluchten naar de aarde toe. Hierdoor bevriest de Hellepoort en kunnen er geen nieuwe zielen meer in de Hel komen, wat betekent dat Satan langzaam dood gaat. Wat een problemen toch in de hel.... maar laat het maar aan Nicky over het op te lossen!

Zoals al gezegd is Nicky een behoorlijke loser, maar toch gaat hij vol goede moed richting aarde om zijn broers weer terug te sturen. Op aarde vindt hij hulp van de pratende hond Mr. Beefy (met de stem van die ene dude van Life with Louie), zijn homosexuele flatgenoot Todd, de metalheads Peter en John (wat een geweldige naamspeling!) en de nerderige chick Valerie, door wie Nicky uiteraard `butterflies` krijgt. Ondanks alle hulp is het niet echt makkelijk voor Nicky, want hij gaat meerdere keren dood en wordt behoorlijk tegengewerkt door zijn beide broers. Pas als Nicky zijn echte moeder in de Hemel heeft ontmoet heeft hij genoeg goede krachten om ervoor te zorgen dat papa Satan gered kan worden.

Laten we voorop stellen dat Little Nicky op zich geen goede film is. Een film als deze zal nooit een Oscar winnen, laat staan ergens meer dan 2 of 3 sterren krijgen. Dit neemt niet weg dat wat mij betreft Little Nicky een van de beste komedies ooit gemaakt is. Dit komt omdat de makers ervoor hebben kunnen zorgen dat er geen enkele scène is waarbij je niet hoeft te lachen. En hoe vaak komt dat nog voor tegenwoordig? Ik heb Little Nicky inmiddels al een keer of tien gezien, maar elke keer opnieuw lig ik schaterlachend op de bank. Er zitten zoveel memorabel goede stukken in, dat kan ik hier niet beschrijven, maar moet je gewoon zelf een keer gezien hebben. Ook geweldig vind ik de korte guest-appearances van o.a. Quentin Tarantino, Reese Witherspoon en Ozzy Osbourne. Als laatste noem ik dan nog de geniale soundtrack, die de meeste scènes helemaal afmaakt. Little Nicky is the Max!!!!FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7 7 8 8 8.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- Monty Python and the Holy Grail (humor / fantasy : 10)
- Monty Python`s Life of Brian (humor : 8.5)
- Abel (humor / drama : 8)
- Erik the Viking (humor / avontuur : 8)
- Ali G Indahouse (humor : 8)


Hoe beoordeelt Boobema categorie humor eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Little Nicky
Little Nicky
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Little Nicky

Ik ben het niet eens dat je om alle scenes kan lachen, maar wel om een groot deel ervan en dat kenmerkt een goede comedy. Little Nicky is aan één stuk door flauw en melig. Adam Sandler acteert goed en zet een kenmerkend personage neer door zijn vreemde stem en scheve bakkes. Satan en Hitler zijn ook goede toevoegingen. De topper-scene voor mij is toch wel als Adam Sandler een grammofoonplaat achterstevoren draait en er een perfecte duivelsstem uit komt. Uiteindelijk vind ik het niet de topper binnen het genre comedy. Hotshots en Naked Gun vind ik sowieso stukken beter. Maar Little Nicky moet je sowieso gezien hebben als je van een avondje hard lachen houdt!

FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7 6 7 7 7.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobers:
- Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb (humor / oorlog : 9)
- The Acid House (humor / speelfilm : 9)
- Monty Python's The Meaning of Life (humor / animatie : 8.5)
- The Great Dictator (humor : 8.5)
- Starsky & Hutch (humor / actie : 8)


Hoe beoordeelt Boobers categorie humor eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?
Best comedy everrrr according to boobiest boob everrrrr....
Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand