Something Weird

Cronin Mitchell heeft bovennatuurlijke krachten ontwikkeld na te zijn geëlekrokuteerd. Tevens is zijn halve gezicht erbij verminkt geraakt door ernstige brandwonden. Cronin zit ermee, die verrotte bakkes. Hij besluit het op een akkoordje te gooien met een heks die hem, in ruil voor een relatie met hem, zijn gave gezicht terug geeft. De heks is behoorlijk lekker, althans door andere ogen bezien. Cronin daarentegen ziet een lelijke, oude tang in plaats van een schone jongedame. Maar hij is ijdel genoeg om op het voorstel in te gaan.

Cronin besluit, als helderziende, geld te verdienen met zijn verkregen paranormale- en telekinetische krachten. Deze wendt hij later aan om -in combinatie met het gebruik van LSD- een seriemoordenaar op te sporen. Hierop wordt Cronin, van overheidswege, geschaduwd door agent Alex Jordan, een martial arts expert. Volslagen onwetend over haar ware gezicht raakt Alex echter hoteldebotel van de heks. De verliedheid heeft verstrekkende gevolgen...
 
Something Weird
 
Vrij bizarre film van ´The godfather of gore´ Herschell Gordon Lewis, die hier de gore achterwege laat. De film heeft het ook niet nodig, want is met zijn titel die de spijker op de kop slaat vreemd genoeg.

Technisch gezien valt er genoeg aan te merken. Something Weird doet zowel qua acteerwerk als wat betreft cameravoering en montage aan als een film die Ed Wood gemaakt had kunnen hebben. Het past perfect bij de het hallucinante sfeertje dat wordt uitgeademd. Hierbij is de plot origineel en vaag en weet de film, ondanks een niet al te hoog verteltempo, aardig te boeien. Cult!


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
3 3 8 8 6.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- Koroshiya 1 (Ichi the Killer) (horror / misdaad : 8.5)
- Blood Sucking Freaks (horror : 8)
- La noche del terror ciego (horror : 8)
- Phantasm (horror : 7.5)
- The Innocents (horror : 7.5)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie horror eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Something Weird
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand