Rosso sangue

Een Griek met een vreemde bloedziekte sterft, maar toch niet helemaal. Na zijn dood blijkt dat hij dode cellen en dood weefsel kan regeneren. Bijeffect is echter dat hij de behoefte voelt om mensen op gruwelijke wijze te vermoorden. Op een of andere manier, vraag me niet hoe, weet hij in Amerika te geraken en begint hij de seriemoordenaar uit te hangen. Ondertussen is een priester naarstig naar hem op zoek...
 
Absurd is niet een vervolg op Antropophagus, al geeft de alternatieve titel Antropophagus II wel aanleiding dit te geloven. Vreemd dat de prent op deze wijze in de markt is gezet is het echter evenmin. Wederom hebben regisseur Joe D´Amato en schrijver/acteur George Eastman namelijk voor een wansmakelijke film over een moordzuchtig 'beest' gezorgd.
 
Rosso sangue
 
De film heeft een bepaalde cultstatus, zoveel is zeker. Deze is niet verdiend door het slechte verhaal en de saaie stukken die de warrige en afgezaagde plot oplevert. De gruwelijke moordpartijen van Eastman doen het hem. Ze behoren wat mij betreft tot de betere die de het slashergenre te bieden heeft. Zie voor een sfeerimpressie de plaatjes, zou ik zeggen.

Qua gruwelen is het dus wel in orde en de boomlange Eastman ziet er dreigend genoeg uit als sick fuck. Verder wil ik nog wel toegeven dat D'Amato op het einde een welhaast Hitchcockiaanse spanning weet te creëren. Behoudens deze pluspunten is de film echter vreselijk saai. Er gebeurt hoegenaamd niets en het is eigenlijk enkel wachten op de volgende kill; een euvel waaraan wel meer slashers lijden. Jammer, er had meer ingezeten. Bekijk liever nog eens het betere Antropophagus.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 5 5 5 5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- Koroshiya 1 (Ichi the Killer) (horror / misdaad : 8.5)
- Blood Sucking Freaks (horror : 8)
- La noche del terror ciego (horror : 8)
- Phantasm (horror : 7.5)
- The Innocents (horror : 7.5)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie horror eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?



Rosso sangue
Rosso sangue




Het Schnitzelparadijs:
Saus...
Star Wars: Episode I - The Phantom Menace:
Goede film...
Schone Handen:
harses willem...
The Perks of Being a Wallflower:
liuy54321...
:
Dat je klaarblijkelijk niets van de film hebt begrepen, kan de beste overko...
Valerian and the City of a Thousand Planets:
Moet je zelf weten. Zie maar wat je het beste vindt. Als de besprekingen mi...
The Boy in the Striped Pyjamas:
ik vind het echt leuk dat er zulke films zijn. vooral het einde is super le...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google





Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht