Paul

Paul

De Britse nerds Graeme en Clive zijn op vakantie in de Verenigde Staten. Na een bezoekje aan Comic-Con in Los Angeles maken ze in een aftandse camper een tocht door het Zuidwesten langs alle beroemde ufo-sites. Als ze langs een autowrak rijden, ontmoeten ze de pratende alien Paul, die hun hulp nodig heeft een geheime plek op tijd te bereiken. De twee mannen besluiten de praatzieke, narcistische vreemdeling een lift te geven, maar bemerken al snel dat hij gezocht wordt door een aantal FBI agenten. Hulp krijgen ze uit onverwachte hoek: de diep religieuze redneck Ruth assisteert de drie om uit handen van de feds te blijven.
 
Paul

Van de makers van Shaun of the Dead en Hot Fuzz. Dat belooft dus veel goeds. In de hoofdrollen zien we Simon Pegg en Nick Frost, die eerder reeds met succes in deze films speelden. Als regisseur fungeert Greg Mottola, de man achter het geniale Superbad. Ten slotte speelt Seth Rogen de eigenlijke titelrol van deze film, namelijk de stem van de geanimeerde Paul. Kan haast niet fout gaan zou je dus zeggen. En dat gaat het ook niet, ware het niet dat het niveau van alle genoemde films niet gehaald wordt.
 
Paul

Paul is een komedie slash road movie met  een aantal science fiction elementen. Voor scifi nerds -met name voor die van het geschreven woord- worden er voldoende referenties getoond om de nodige lachen op te wekken. Ook een aantal Star Wars en Steven Spielberg grappen werkt wonderwel. Seth Rogen speelt zijn stemrol bovendien met verve en weet een zeer vermakelijke alien neer te zetten. Toch bekruipt een gevoel dat niet alles eruit is gehaald dat erin had gezeten. Daarvoor ligt de grappendichtheid toch echt te laag. De speelduur is met meer dan 100 minuten ook eigenlijk te lang om continu te kunnen bekoren. Toch is lachen met Paul gegarandeerd.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7 6 6 6 6

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- Mars Attacks! (humor / science fiction : 7.5)
- Galaxy Quest (humor / science fiction : 6.5)
- The World's End (humor / science fiction : 6)
- Monty Python and the Holy Grail (humor / fantasy : 10)
- Little Nicky (humor : 8.5)


Hoe beoordeelt Boobema categorie humor eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobema categorie science fiction eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Paul
Paul
Paul
Paul
Paul
Klute:
Hij is nog te bestellen bij Fnac Belgiƫ, de Franse DVD, maar wel (ook) met...
De Eetclub:
Bijna alle Nederlanderse films / series zie je het accent sex .. flirten ec...
Undercover:
: ...
Jing wu men (Fist of Fury):
Weet je misschien uit welk land de film kwam? ...
Home Alone:
vieze tiefes film. met je vuile kanker hoofd...
Het Schnitzelparadijs:
Saus...
Star Wars: Episode I - The Phantom Menace:
Goede film...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht