Kung Fu nel pazzo West

Erg gemakkelijk is het niet om een VHS van deze film op de kop te tikken, maar het lukte me. Beloond met een leuke kijkervaring werd ik echter niet. Dit is een ontstellend slechte film waaraan eigenlijk niemand zou moeten worden blootgesteld. Het zou me dan ook niet verbazen dat de film zo zeldzaam is omdat exemplaren ervan ritueel vernietigd zijn, opdat het nageslacht ervan gevrijwaard blijft.

Toch klinkt het leuk op voorhand. Er worden immers twee coole genres samengesmolten: Kung fu en de spaghetti western. Maar de uitvoering, da's een andere kwestie.

De prent vangt aan als een derdegraads martial arts misbaksel die in China plaats heeft. Twee broers komen tegenover elkaar te staan in een noodzakelijke machtsstrijd om de opvolging van een of andere meester. Maar de twee willen niet vechten en vluchten beiden naar het Wilde Westen, om elkaar daar pas vijf jaar later weer tegen te komen. Huh? Whatever... Samen binden ze de strijd aan met een wrede slechterik, die geen enkel motief heeft voor zijn acties.

De gevechten zijn slecht en met name het eindgevecht lijkt voor eeuwig door te gaan. Ook de schietpartijen zijn ruk, maar bewijzen zich een stuk effectiever. Sommige dingen zijn halfgrappig, zoals William Berger die in elkaar wordt gerost tijdens een training. Zijn vechtschool staat overigens naast de saloon, hehe. Met rassenclichés wordt flink gesmeten. Wat doet een Chinees in het buitenland? Juist, een restaurant openen! Snappen boerenkinkels hoe ze met stokjes moeten eten? Weh, ik kan nog wel even doorgaan. Het zijn clichés omdat ze waar zijn, zullen we maar zeggen.

De film is redelijk vrouwonvriendelijk, wat zal voortvloeien uit de spaghetti western invloed, en is soms best bloederig, hetgeen de kung fu invloed zal zijn. Een van de hoofdpersonen gooit de hele tijd muntjes in hoofden, omdat hij geen pistool mag. Best leuk; de eerste vijf keer. Hierna ga je denken: "Bwoah, alweer? " en  "Waar haalt die gozer al dat kleingeld vandaan?" Hier komt nog bij dat de slachtoffers met een kwartje in hun kop steevast een seconde of vijf verdwaasd blijven staan om vervolgens ter aarde te storten. Dit is bijna hallucinant, zo slecht. Minutenlang beeldmateriaal erin gooien van iemand die op sukkeldraf paardje rijdt is ook niet best.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
2 3 4 5 3

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- Là dove non batte il sole (western / martial arts : 7)
- Compañeros (western : 8.5)
- Django (western : 8)
- Se sei vivo spara (western / horror : 8)
- Giù la testa (western : 8)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie western eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie martial arts eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Kung Fu nel pazzo West
Kung Fu nel pazzo West
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand