Toy Story 3

Toy Story is een van de succesvolste animatiereeksen die in de afgelopen jaren zijn uitgebracht. Het is ook een van de beste, en dit derde deel is volgens sommigen de voorlopige kroon op het werk. Het kreeg vrijwel uitsluitend lovende kritieken in de internationale pers. Op de bekende site Rotten Tomatoes gaf 99 % van de reviewers de film een positieve beoordeling.

In dit derde deel is Andy, de eigenaar van het speelgoed, zeventien jaar geworden. Hij gaat binnenkort studeren en krijgt daarom de opdracht om zijn kamer te ontruimen: spullen die hij niet wil meenemen naar zijn nieuwe adres, moeten worden opgeborgen op zolder, anders zullen ze botweg bij het huisvuil worden gezet. Andy maakt uiteindelijk een selectie: Woody, ooit zijn favoriete stukje speelgoed, mag mee naar de universiteit, Buzz Lightyear, Jessie, Mr. & Mrs. Patato Head en alle anderen, zullen naar de zolder verhuizen. Door een misverstand komen ze echter bij het huisvuil terecht. Ze weten aan hun droeve lot te ontsnappen, maar raken vervolgens verzeild in een kinderdagverblijf. Daar worden ze vriendeljk ontvangen door Lotso, een roze knuffelbeer en de leider van in het dagverblijf wonende speelgoed. Allles lijkt koek en ei …

Woody vertrouwt het zaakje echter niet. Hij besluit het dagverblijf te ontvluchten, en op zoek te gaan naar Andy. Hij wordt  echter op straat opgepikt door een meisje, Bonnie, en ontmoet bij haar thuis enkele poppen die in het kinderdagverblijf hebben gewoond. Chuckles vertelt hem dat Lotso, die zich zo vriendelijk voordoet,  in werkelijkheid een gefrustreerde tiran is, die met behulp van enkele andere poppen een waar schrikbewind uitoefent over de andere bewoners. Als Woody terugkeert naar het dagverblijf, blijkt Chuckles de waarheid te hebben gesproken. Natuurlijk stelt Woody vervolgens alles in het werk om zijn vriendjes te bevrijden …

In tegenstelling tot veel andere animatiefilms, beschikt Toy Story 3 over een goed doortimmerd scenario. Het verhaal is onvoorspelbaar, vaak spannend en een enkele keer zelfs ontroerend. Ook zijn er diverse grappige momenten, met name rond Buzz Lightyear, die op een gegeven moment in een andere stand wordt geplaatst, en dan Spaans begint te brabbelen. De stemmen zijn uitstekend gekozen, in deze aflevering springt Ned Beatty er bovenuit als de gemenerik Lotso.

Er zijn maar twee dingen die afbreuk doen aan de betovering: de film is iets te lang, waardoor het tempo in de tweede helft soms wat inzakt, en het slot, in het afvalverwerkingscentrum, stelt teleur. De Deus Ex Machina  die de makers hebben bedacht, werkt als een anticlimax. Voor het overige wordt Toy Story 3 warm aanbevolen voor grote en kleine mensen.

Toy Story 3FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
8 7 7.5 7 7.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobytrap:
- Up (animatie / avontuur : 7.5)
- Brave (animatie : 7.5)
- The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn (animatie / avontuur : 7)
- Pocahontas (animatie / romantiek : 7)
- Ice Age: Dawn of the Dinosaurs (animatie : 6.5)


Hoe beoordeelt Boobytrap categorie animatie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobytrap categorie familie-film eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Toy Story 3
Toy Story 3
Toy Story 3
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand