Gli amici di Nick Hezard

Nick Hezard is een onbeduidende zwendelaar die met de oudste trucjes mensen kleine geldsommen afhandig weet te maken. Wat dat betreft is Robert Clark een grotere vis: Hij laat diamanten roven, om vervolgens ook nog het verzekeringsgeld op te strijken. Clark ziet in Hezard de perfecte persoon om op te draaien voor een grote roof. Wanneer hierbij een vriend van Hezard wordt gedood, onderneemt Hezard een uitgekookt plan om Clark helemaal uit te kleden...

Italianen deden nooit moelijk over een beetje plagiaat. De plot zal namelijk erg bekend voorkomen. Voor zover nog niet duidelijk waar de mosterd vandaan is gehaald, maakt de Engelse titel van deze film, Nick the Sting, dit zonneklaar; The Sting, dus.
 
Gli amici di Nick Hezard
 
Het vermaak moet komen van de uitgebreid geënsceneerde poppenkast waarin de gangster belandt. Dat dit allemaal uit de koker komt van een nietszeggende kruimeldief is volslagen onrealistisch, maar het vermaakt.

Helaas is de keuze voor Luc Merenda als hoofdrolspeler een ongelukkige. In een ietwat stoerdere rol komt hij beter tot zijn recht, dan wanneer hij een sympathieke gladjanus moet spelen. Bovendien, al kan hij daar zelf niets aan doen, is hem in de Engelstalige versie een vreselijke stem meegegeven. Hierdoor sorteert zijn personage niet het juiste effect en wekt hij slechts irritatie op. En dat is jammer, gelet op het feit dat de acteurs en actrices die hem omringen wel op dreef zijn. Lee J. Cobb doet het goed als gangster, er zijn bekende mannen uit de Italiaanse genrefilm en leuke dames in de bijrollen.
 
Gli amici di Nick Hezard
 
De film valt enigszins als jatwerk te typeren en is verre van perfect, maar aan de regie van Fernando Di Leo ligt het niet. Hij pakt meerdere malen uit met split screens en andere visuele frivoliteiten  die het geheel enerverender maken. Dit geldt evenzo voor de opzwepende muziek van Luis Bacalov. Toch zijn de films waarin Di Leo wat grimmigere misdaadverhalen vertelt mijns inziens beter te pruimen. Deze film is leuk voor een keertje, maar leunt dusdanig op de naaistreek en hoe deze in elkaar steekt, dat je hem geen tweede keer hoeft te zien.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 6 6 4 5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- Scarface (misdaad : 10)
- Reservoir Dogs (misdaad : 8)
- Miller`s Crossing (misdaad : 8)
- Die xue shuang xiong (The Killer) (misdaad / actie : 8)
- Scarface (misdaad : 7.5)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie misdaad eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Gli amici di Nick Hezard
Gli amici di Nick Hezard
Gli amici di Nick Hezard
De Eetclub:
Bijna alle Nederlanderse films / series zie je het accent sex .. flirten ec...
Undercover:
: ...
Jing wu men (Fist of Fury):
Weet je misschien uit welk land de film kwam? ...
Home Alone:
vieze tiefes film. met je vuile kanker hoofd...
Het Schnitzelparadijs:
Saus...
Star Wars: Episode I - The Phantom Menace:
Goede film...
Schone Handen:
harses willem...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Specials die ermee te maken hebben:

Fernando Di Leo
Regisseur
Poliziotteschi
Subgenre

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht